Política 11/01/2016

Podem lamenta "l'atrinxerament" del nou govern català

Pablo Iglesias es reuneix amb Ada Colau i Xavier Domènech per analitzar els resultats del 20-D

Efe
2 min
Ada Colau ha publicat en el seu compte de Twitter aquesta foto amb Pablo Iglesias i Xavier Domènech després de reunir-se

BarcelonaEl líder de Podem, Pablo Iglesias, s'ha reunit aquest dilluns amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el diputat electe i cap de llista d'En Comú Podem, Xavier Domènech, per analitzar els escenaris que s'"obren" després de les eleccions del 20-D, així com l'"atrinxerament" del nou govern català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El mateix dia en què el líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha avançat la seva intenció d'oferir a Podem i C's un pacte per facilitar un govern "progressista i reformista", Iglesias ha mantingut a la capital catalana una reunió discreta amb Colau, Domènech i membres del consell de coordinació de Podem, segons han confirmat a Efe fonts coneixedores de la reunió.

Ha estat la mateixa alcaldessa qui, al seu compte de Twitter, ha revelat alguns continguts de la cita: "Reunió fraternal per analitzar els bons resultats del 20-D i els escenaris que s'obren. Temps constituents", escriu al costat d'una fotografia dels tres dirigents.

Poc després, Iglesias ha fet el mateix i, amb la mateixa imatge, ha escrit en el seu compte en aquesta xarxa social: "Davant de l'immobilisme i l'unilateralisme, el nostre camí és la fraternitat. Junts guanyarem el canvi!".

En un comunicat posterior, el líder de Podem ha relatat que en la reunió s'han analitzat els "bons resultats" de la candidatura a les eleccions generals, amb la voluntat de "seguir construint una relació de fraternitat que serà clau en el futur de Catalunya".

Però un dia després de la investidura del nou president català, Carles Puigdemont, Iglesias ha explicat que també han "debatut sobre els possibles escenaris de futur, amb l'atrinxerament de l'unilateralisme en la Generalitat i la perspectiva que aquest reforci al seu torn l'enrocament dels partits immobilistes a Espanya".

"Davant del xoc de trens, proposem diàleg, democràcia i justícia social", ha sentenciat Iglesias, que aquest dimarts es reunirà de nou a Madrid amb Xavier Domènech i representants d'altres candidatures de confluència que es van presentar a les generals a Galícia i País Valencià, com Joan Baldoví (Compromís-Podem-És el Moment) i Antón Gómez-Regne Varela (A Marea).

stats