Política 02/04/2019

La CUP demana la compareixença de Marlaska i Zoido per un suposat intent d'infiltrar-se en la direcció

La Directa denuncia que la policia volia posar un talp a la cúpula per obtenir informació de l'1-O

Xavi Tedó
2 min
La Policia Nacional va intentar posar un talp a la direcció de la CUP per aconseguir informació de l'1-O

BarcelonaLa CUP ha registrat aquest matí una petició de compareixença a la comissió d’interior del Parlament de Catalunya de l'actual ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i el seu antecessor en el càrrec, Juan Ignacio Zoido, perquè donin explicacions sobre l’operatiu policial orquestrat suposadament per la brigada d’informació de la Policia Nacional que tenia com a objectiu captar informadors que s’infiltressin a la formació amb la finalitat d’obtenir informació sobre l’organització del referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cas, destapat avui per 'La Directa', torna a posar de manifest, segons la CUP, "les sistemàtiques operacions dutes a terme per la Policia Nacional dirigides a monitoritzar, perseguir i fer seguiment dels moviments socials a Catalunya". Segons aquest mitjà, "un dels comissaris de la brigada provincial d’informació (BPI) de la Prefectura Superior de Policia a Catalunya, amb número de placa 74.977 i que respon a les inicials I.M.A. –que treballava a les ordres del comissari en cap 18.564 de la BPI que aquest dimarts declara com a testimoni davant de la sala segona–", va proposar a un simpatitzant de la CUP infiltrar-se a la direcció de la CUP.

“Necessito informació del referèndum. Necessito algú que m’informi de tot el que passi a la CUP, no a qualsevol territorial, sinó a la cúpula, entre la gent que es mou a prop de David Fernàndez”, li va demanar el policia a l'activista oferint-li una paga de 700 euros mensuals fixes més pagues extres per a tota la informació que aconseguís del referèndum. Una oferta que el simpatitzant dels anticapitalistes, que coneixia el comissari perquè l'havia detingut i interrogat anys enrere, va refusar des d'un primer moment. Aquest no és el primer cas de suposat espionatge a la CUP que destapa aquest mitjà. El mateix mitjà ja va destapar el cas Estat Infiltrat, en què l’agent 'Jordi' va intentar captar un activista del barri de Gràcia de Barcelona com a confident.

La diputada Maria Sirvent ha denunciat que "Aquesta deriva repressora demostra que la CUP és un agent clau en el procés d’autodeterminació del nostre poble" i "aquest cas forma part de la guerra bruta de l’Estat contra els moviments socials". "No és la primera vegada que passa, hi ha el cas del Gimeno, a qui també van oferir contraprestacions econòmiques i rebaixes de condemna per passar informació dels moviments socials, aquesta persecució i seguiment no és un cas aïllat sinó de l’acció de les clavegueres de l’Estat", ha afirmat per justificar la compareixença dels ministres de l'Interior.

Pel que fa a la compareixença d'avui del cap de la brigada provincial d'informació de Barcelona, Sirvent ha denunciat que "tot el que ha dit és mentida, la gent va resistir pacíficament i no hi havia ordre per entrar a la seu i l’única persona que està sent investigada és precisament ell per delictes contra la nostra organització en el setge a la nostra seu".

stats