Política 10/10/2019

La Policia Nacional deixa clar a Girona que "sempre seran aquí" malgrat "la incomprensió i el menyspreu"

El subdelegat a Girona no vol una sentència "revengista" però tampoc "la impunitat"

Ara
2 min
A la dreta, Lluis Suanzes, el nou comissari en cap de la Policia Nacional a Girona

GironaDesprés de la polèmica entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil durant l'acte de la patrona de la benemèrita a Sant Andreu de la Barca, avui la Policia Nacional a Girona ha celebrat la festa patronal dels àngels custodis amb un acte a la subdelegació del govern espanyol, la primera amb el comissari Luis César Suanzes com a cap del cos a les comarques gironines.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Suanzes no ha pogut llegir el discurs per problemes amb la veu i l'encarregat ha sigut el comissari Leoncio Martínez, que ha agraït "l'esforç i el sacrifici" de tots els policies malgrat que "no tota la societat sap apreciar la inestimable tasca" que realitzen per donar compliment "als mandats de la Constitució, les lleis i la justícia".

En aquest sentit, Martínez ha assenyalat que la Policia Nacional de Girona no només és responsable del que fa sinó també "del que no fa, del que no defensa i del que no calla". "Per això volem dir-vos a tots que sempre serem aquí, sense importar l'esforç, el sacrifici, la incomprensió i el menyspreu", ha deixat clar.

El subdelegat del govern espanyol a les comarques gironines, Albert Bramon ha tancat l'acte amb un discurs, en català i en castellà, que ha fet referència a la imminent sentència del judici de l'1-O. "No m’agradaria una sentència revengista ni intimidatòria, però tampoc m'agradaria una sentencia que establís la impunitat", ha reconegut abans d'admetre que la seva opinió "no agradarà a ningú" però tampoc "compta per a res".

De fet, Bramon ha confessat que "per sobre de tot" hi ha una cosa que el fa feliç: "que Espanya és un país democràtic que respecta la separació de poders" i que és "prou generós per celebrar un judici amb totes les garanties". A més, el subdelegat ha subratllat que Espanya "és el país europeu que té menys demandes al Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg" i el que té "menys sentències desfavorables".

stats