Política 29/08/2018

El jutge deixa en llibertat el detingut per agredir una dona que retirava llaços grocs a la Ciutadella

El suposat agressor queda investigat per un delicte de lesions lleus i un altre d'odi i discriminació, i se li imposa imposa una ordre d'allunyament de la dona

P.e.
3 min
Una furgoneta de la Policia Nacional entrant a la Ciutat de la Justícia amb el detingut

BarcelonaEl magistrat del jutjat d'instrucció número 32 de Barcelona ha deixat aquesta tarda en llibertat provisional amb càrrecs l'home detingut per agredir una dona dissabte, quan retirava llaços grocs al Parc de la Ciutadella. Segons ha informat l'ACN, l'home ha quedat investigat per un delicte de lesions lleus i un altre d'odi i discriminació per motius d'origen. El jutge també ha imposat al suposat agressor una ordre d'allunyament a la dona, tal com ha demanat la fiscalia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'home, aconsellat pel seu advocat d'ofici, s'ha negat a declarar davant del jutjat de guàrdia. El suposat agressor havia sigut detingut aquest matí per la Policia Nacional després que la dona presentés ahir una denúncia davant el cos estatal. Els agents l'han arrestat per un delicte de lesions i un altre d'odi.

Abans de deixar-lo en llibertat, el jutge i la fiscal han tingut en compte la denúncia que l'home va presentar davant els Mossos d'Esquadra i l'informe mèdic de la dona, que descriu una desviació del septe nasal sense fractura ni ingrés hospitalari, però amb diverses atencions mèdiques. Es tractaria d'unes lesions que comportarien un delicte lleu, malgrat que no es descarta que s'acabi considerant un delicte ordinari.

El jutge i la fiscal han inclòs el delicte d'odi, principalment per discriminació per motius d'origen, ja que l'home hauria insultat greument la dona per ser russa. Tot i així, a la denúncia la dona diu que la discussió i la posterior agressió va començar per la retirada de llaços grocs. La fiscalia també ha sol·licitat una ordre d'allunyament de 500 metres perquè la dona i l'home viuen a prop, al mateix districte de Ciutat Vella.

A partir d'ara, si es troben de manera fortuïta, l'home, que no té antecedents, haurà de desviar la seva trajectòria i no la podrà mirar ni parlar-li. Quan ha sortit de la Ciutat de la Justícia, el suposat agressor no ha volgut fer declaracions als periodistes. Ara el cas l'assumirà el jutjat d'instrucció número 7, que ja ha rebut la denúncia de l'home contra la dona.

El suposat agressor sortint de la Ciutat de la Justícia amb la cara tapada amb una tovallola

"Estrangera de merda"

Fonts de la Policia Nacional han explicat que la dona va presentar la denúncia ahir al vespre i que els agents han decidit detenir l'home avui al matí tot i que ho haurien pogut fer ahir mateix. Segons el cos estatal, en la seva denúncia la dona va manifestar que l'home li havia dit: "Estrangera de merda, ves-te'n al teu país". Per aquest motiu la Policia Nacional li ha atribuït un presumpte delicte d'odi. Pel que fa al presumpte delicte de lesions, fonts del cos estatal han assenyalat que l'home hauria donat un cop de puny al nas de la dona.

La denúncia que l'home va presentar dilluns davant els Mossos es troba al jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona, que investigarà el cas. El mateix jutjat també ha rebut l'informe de lesions de la dona, però encara no li ha arribat la seva denúncia.

A part de les denúncies creuades entre l'home i la dona, Ciutadans ha presentat una denúncia contra l'home davant la fiscalia perquè se l'investigui, segons el partit, per haver agredit la dona per retirar llaços grocs al Parc de la Ciutadella. Cs considera que els fets suposen un delicte d'odi i discriminació.

Asens demana una "explicació oficial"

Per la seva banda, el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona Jaume Asens ha aprofitat una roda de premsa sobre immigració per abordar el conflicte dels llaços grocs i ha exigit una "explicació oficial" dels motius pels quals la Policia Nacional ha detingut el presumpte agressor si els Mossos ja havien intervingut. "Hi ha hagut confusions i versions contradictòries", ha apuntat Asens, que ha criticat les reaccions a l'incident sense que s'hagin aclarit els fets.

stats