Política 03/02/2018

Ponsatí avala repetir les eleccions si l'alternativa és un govern autonòmic "tutelat"

La consellera d'Ensenyament reclama que les forces del bloc republicà actuïn coordinadament

Ara
1 min
Ponsatí: “El Govern no estava preparat per donar continuïtat a l’1-O”

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, veuria bé tornar a celebrar unes eleccions a Catalunya si l'alternativa fos "formar un govern tutelat en una comunitat autònoma sota vigilància". Ponsatí ha fet aquestes declaracions des de Brussel·les en una entrevista al programa 'Via lliure' de RAC1 d'aquest dissabte i ha matisat que si s'accedís a aquest govern "tutelat" s'haurien de disposar d'altres eines "per avançar en paral·lel" i respondre al mandat de l'1-O i a la ratificació del 21-D.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Demanar perdó i no saltar-se cap imposició arbitrària del Tribunal Constitucional per poder tornar als despatxos i tenir alts càrrecs, xofers i escortes seria una molt mala opció", ha assenyalat Ponsatí per defensar que abans que aquest escenari preferiria unes noves eleccions.

Preguntada per com es podria desbloquejar la situació actual, la consellera destituïda pel 155 creu que cal que les forces polítiques del bloc republicà actuïn de manera "coordinada" i amb "sinceritat". Els nivells de comunicació i confiança "son millorables", ha assenyalat.

stats