Política 21/12/2018

Trànsit restablert després d'un matí ple de talls a les carreteres catalanes per les protestes contra el consell de ministres

L'entrada de cotxes a l'àrea metropolitana de Barcelona ha caigut un 54%, segons Trànsit

Pau Esparch / Carla Fajardo
2 min
Marxa lenta d'entrada a Barcelona, a la C58.

BarcelonaEls talls a les carreteres catalanes per les mobilitzacions contra el consell de ministres han provocat nombroses retencions en diverses vies durant tot el matí. La ronda Litoral i la ronda de Dalt han sigut les primeres vies en reobrir-se, seguides per l'A-2 i l'AP-7. Aquesta última autopista ha estat tallada a l'altura de l'Ampolla durant tot el matí, però a la tarda ja s'ha restablert el trànsit en tots dos sentits. A mitja tarda també s'ha reobert el carril en sentit sud a l'altura de Garrigàs, que estava tallat per tasques de neteja de la via. La crema de pneumàtics ha dificultat les tasques de neteja de l'AP-7 a Sarrià de Ter, que ha quedat tallada durant 5 hores a l'altura, i a l'A-2, tallada durant 4 hores.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat les afectacions, l'entrada de cotxes a l'àrea metropolitana de Barcelona ha caigut un 54%, segons Trànsit.

A Girona, els Mossos han desallotjat els manifestants que ocupaven l'AP-7 poc després de les dotze del migdia. Més d'un centenar d'antiavalots han arribat al punt on s'estava fent el tall de l'autopista (a prop de la sortida de Girona Oest), han saltat la barricada feta amb neumàtics, han fet passar els manifestants a l'altra banda del voral i els han anat fent recular fins que els mateixos activistes han acabat dispersant-se. Durant el desallotjament, s'han viscut moments de tensió, amb empentes i enfrontaments amb algun cop de porra.

A hores d'ara, a banda de l'AP-7, no es pot circular per la N-340 a l'Ampolla i per la N-260 a Maià de Montcal.

Les mobilitzacions també han provocat talls a la Gran Via, a l'avinguda Diagonal, a l'avinguda Paral·lel i a la Via Laietana. Els CDR han convocat tres columnes –a la Via Laietana, al carrer Comerç i al Moll de la Fusta– per anar fins a la Llotja de Mar, on s'ha celebrat la reunió i on hi ha un fort dispositiu policial. També hi ha afectacions a les línies d'autobús que passen per l'avinguda Paral·lel, la plaça Espanya, el passeig Josep Carner, el passeig Lluís Companys, la zona del Front Marítim i la Diagonal amb el passeig de Gràcia.

Aquests han sigut els principals talls a les carreteres catalanes:

  • Tallada l'AP-7 a l'Ampolla.
  • Tallada la N-340 a l'altura de l'Ampolla.
  • Tallada la N-260 a Maià de Montcal.
  • S'ha restablert la circulació a la C-37, a la C-16, a la C-58, a la B-20, B-10, a la B-23, a la C-33, a la C-25, a la C-65, a la C-59, a la N-340, la N-II i a la C-17.
stats