PLE DEL PARLAMENT
Política 19/01/2011

Puigcercós, a Mas: "Espero que no li passi amb el govern dels millors el mateix que a Florentino amb els galàctics"

Ofereix mà estesa al Govern per plantejar el repte del concert econòmic, que recorda que va caure de l'Estatut pel pacte Mas-Zapatero

Marc Colomer
2 min

BarcelonaEl president d'ERC, Joan Pugicercós, ha posat en dubte que el Govern d'Artur Mas sigui el dels millors. I si no, temps al temps, ha vingut a dir. I ho ha fet amb una comparació futbolística prou gràfica: "Que no li passi amb el govern dels millors allò que li va passar a Florentino Pérez amb els galàctics" del Reial Madrid, que va acabar amb la dimissió del mateix president del club madrileny.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigcercós ha reconegut que l'actual Govern no és responsable directament de l'actual situació financera de la Generalitat, però sí que ho és del fet que els ingressos de Catalunya siguin els que són. Ho ha dit per recordar que va ser precisament Artur Mas qui va pactar amb José Luis Rodríguez Zapatero que caigués el model fiscal basat en el concert econòmic que recollia l'Estatut que va aprovar el Parlament el 2005.

Ara bé, Puigcercós ha volgut fer un discurs de to conciliador –sense renunciar del tot als retrets– i ha tornat a oferir mà estesa a Mas per plantejar la batalla del concert econòmic, compromís central del govern de Mas. El líder d'ERC també ha reconegut l'esforç del Govern en matèria d'austeritat, malgrat que s'ha mostrat escèptic sobre els resultats finals. També ha instat el Govern a replantejar-se l'eliminació de la limitació dels 80 km/h als accessos a Barcelona i l'eliminació de l'impost de successions per a les rendes més altes.

Burxa amb les consultes

El líder d'ERC no ha perdut l'ocasió per retreure a Mas el nomenament de l'exadvocada de l'Estat Pilar Fernández Bozal com a consellera de Justícia, malgrat els obstacles que va posar a la consulta d'independència d'Arenys de Munt. A més, ha posat en dubte que Josep Antoni Duran i Lleida -a qui ha definit com un "relacions públiques"- sigui garantia de defensa dels interessos de Catalunya a Madrid.

Per tot plegat, ha instat Mas a posar fil a l'agulla per començar a treballar en la que considera que és la demanda de la societat catalana, un canvi del marc de relacions de Catalunya amb l'Estat. En aquest sentit ha convidat a crear una comissió parlamentària per començar a preparar la batalla del concert econòmic.

stats