Política 28/11/2018

Puigdemont acusa Borrell de "parlar com un racista, supremacista i negacionista"

L'expresident comparteix les crítiques del grup American Indian Movement al ministre

Ara
1 min
Puigdemont acusa Borrell de "parlar com un racista, supremacista i negacionista"

BarcelonaL'expresident Carles Puigdemont ha acusat el ministre d'Afers Exteriors del govern espanyol, Josep Borrell, de "parlar com un racista, supremacista i negacionista" després que dilluns afirmés en un acte a la Universidad Complutense de Madrid que els EUA es van independitzar després de "matar quatre indis". En una piulada a Twitter, Puigdemont ha compartit la reacció de l'American Indian Movement, que ha qualificat Borrell de "racista" i ha denunciat que el ministre té una "manera supremacista, negacionista i patètica de descriure un genocidi".

"Teniu raó", els ha dit Puigdemont en la seva resposta. "Expressem la nostra solidaritat i respecte amb tots els pobles nadius americans. El ministre espanyol ha parlat com un racista, supremacista i negacionista", ha indicat el líder de JxCat i promotor de la Crida Nacional per la República.

Segons els historiadors, en realitat els "quatre indis" són milions. Les estimacions varien per la falta de fonts: la població nadiua nord-americana abans de la colonització es calcula que era d'entre 5 i 10 milions de persones. El 1900 en quedaven menys de 300.000. Ward Churchill, exprofessor d'estudis ètnics de la Universitat de Colorado, descriu la història dels indígenes nord americans com un "gran genocidi, el més sostingut de què es té constància

stats