Política 17/10/2016

El suposat autor de l'amenaça a Puigdemont assegura que li van 'hackejar' el compte

Nega, en declaracions a RAC1, que fos ell qui digués que col·locaria una bomba al cotxe del president de la Generalitat, que denunciarà

Ara / Agències
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat aquest diumenge que denunciarà un home que li ha enviat un missatge a Facebook en què l'amenaça de col·locar-li una bomba a sota del cotxe. "Aquest individu covard es permet amenaçar-me amb una bomba al meu cotxe. La denúncia hi serà. I espero que la justícia actuï", ha dit Puigdemont en un tuit en què comparteix la captura del missatge amenaçador.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El missatge el va rebre dissabte a la tarda, segons es desprèn de la imatge. Fonts pròximes al president han confirmat a Efe que la denúncia serà presentada davant dels Mossos.

"Valent fill de puta, t'arribarà l'hora molt aviat. Tens el poble català dividit i tu cada cop amb més diners a la cartera. Una bomba sota el teu cotxe, alerta", diu el missatge que ha rebut Puigdemont, i afegeix: "Els Països Catalans no existeixen. Subnormal".

L'usuari de Facebook nega ser l'autor del missatge

Després que el president anunciés la voluntat de denunciar el compte des del qual havia rebut l'amenaça, el propietari del perfil –Jorge Fernández Hernández– i presumpte autor del missatge ha explicat a RAC1 que fa unes setmanes li van "hackejar" el compte. Fernández és de Salamanca i treballava conduint autobusos, i la seva antiga companyia, Avanzabus, ja ha sortit a condemnar l'amenaça a Puigdemont.

Coincideix que aquest mateix dissabte, el diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà va dir, també a Twitter, que un passatger l'havia amenaçat a dins d'un tren camí de Valladolid.

stats