Política 26/02/2016

Puigdemont rep dilluns el president dels liberals europeus en ple xoc amb l'Estat per la conselleria d'Exteriors

Hans van Baalen ja va viatjar a Catalunya el 2013 en una visita en què va defensar el dret a decidir i va demanar a Rajoy que autoritzés una consulta

Ara
1 min
La portaveu de CDC, Marta Pascal, en roda de premsa

BarcelonaEl president dels liberals europeus, Hans van Baalen, visitarà dilluns el Palau de la Generalitat per reunir-se amb el president Carles Puigdemont i diversos dirigents de Convergència. Una cita que, segons explica a l'agència Efe la portaveu del partit, Marta Pascal, suposa un "suport explícit" dels liberals europeus al procés català, fet que li "dóna molta força" en un moment en què part de les competències de la conselleria d'Exteriors estan suspeses pel Tribunal Constitucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Van Baalen ja va viatjar a Barcelona el desembre del 2013 i va aprofitar per reunir-se amb l'expresident Artur Mas. En una intervenció al Círculo Ecuestre, l'aleshores president de la Internacional Liberal va donar suport al dret a decidir i va demanar al cap de govern espanyol, Mariano Rajoy, que autoritzés una consulta. La setmana següent, els partits que estaven a favor del referèndum van acordar la data i la pregunta d'aquesta consulta, finalment reconvertida a jornada de participació.

Pascal, que també és vicepresidenta dels liberals europeus –va substituir en el càrrec Marc Guerrero, també dirigent de CDC–, considera que el partit, majoritàriament, dóna suport al dret a decidir en la mesura que el procés sobiranista "s'ha de resoldre a les urnes". És per això que ha titllat de "contradicció clamorosa" que Ciutadans formi part del grup parlamentari liberal al Parlament Europeu i després pacti amb el PSOE comprometre's a oposar-se a la celebració d'un referèndum a Catalunya.

stats