Publicitat
Publicitat

Objectiu de Rajoy: unitat de mercat i acabar amb les duplicitats autonòmiques

El president del govern espanyol assegura que farà uns pressupostos "realistes" i torna a defensar la seva reforma laboral

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha provat de satisfer les reivindicacions d'UPyD, el partit espanyolista de Rosa Díez, que avui li ha exigit que "refundi l'Estat". Segons Díez, el model territorial és "insostenible" i la crisi és "l'oportunitat" per a la recentralització. Rajoy li ha assegurat que "aviat parlarem d'unitat de mercat i de duplicitats". S'ha compromès a fer una reforma de l'administració, sense concretar. Només ha garantit l'eliminació d'empreses públiques i ens autònoms per llimar aquestes suposades duplicitats.

Rajoy ha promès uns pressupostos "austers i realistes", per evitar que es converteixin "en paper mullat". Responent a una pregunta del diputat d'Esquerra Unida Cayo Lara, ha assegurat que li agradaria poder "augmentar" els comptes públics un "20%", però que el context no ho permet. Segons el cap de l'executiu espanyol, ara toca reduir el dèficit, equilibrar els números, per posar les bases del creixement econòmic i aconseguir finançament exterior a bon preu.

Al portaveu socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, li ha retret les crítiques del PSOE a la reforma laboral, que ha tornat a defensar. Li ha dit que els socialistes no tenen "autoritat" per denunciar una reforma sense acord social perquè la que va impulsar Rodríguez Zapatero tampoc va tenir el suport dels sindicats.

21D

Etiquetes

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT