Política 21/02/2013

Rajoy diu que Bárcenas i Sepúlveda "ja fa anys que no assumeixen cap tipus de responsabilitat"

El PNB li demana que els imputats no puguin presentar-se com a candidats electorals

Efe
2 min
Rajoy conversa amb el ministre Fernández Díaz, aquest matí al Congrés / EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha subratllat aquest dijous, sense esmentar-ne els noms, que l'extresorer del PP Luis Bárcenas i l'exsenador i exalcalde de Pozuelo Jesús Sepúlveda "ja fa anys que no assumeixen cap tipus de responsabilitat" al PP i ha estimat que això és "una actitud i no un posat" davant la corrupció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha tornat a abordar el problema de la corrupció en la segona jornada del debat de política general, després que el portaveu del PNB, Aitor Esteban, li advertís que, si es confirmen les informacions sobre corrupció vinculada al PP i "repetidament negades", la situació del govern seria "realment insostenible".

Esteban ha proposat que els imputats no puguin presentar-se com a candidats electorals, i Rajoy l'ha animat a plantejar aquesta iniciativa en el debat que vol obrir el govern per aprovar noves mesures contra la corrupció, però ha avançat que veu aquest punt "opinable i discutible".

En el seu discurs, el portaveu del PNB ha citat Bárcenas i Sepúlveda, però el cap de l'executiu no ha volgut dir noms, com ja va fer dimecres. Sí que ha assegurat que les persones esmentades fa temps que no tenen responsabilitat al PP i ha tornat a demanar un acord amb totes les forces polítiques.

És, ha dit, una "invitació sincera", perquè "tots" tenen una enorme responsabilitat d'actuar per evitar que en el futur es repeteixi el debat actual.

Rajoy ha reconegut el desinterès de "part substancial" de la ciutadania cap a la classe política i l'ha atribuït a la dura crisi econòmica, però també a l'aflorament de molts casos de corrupció "molt reprovables i inadmissibles".

Després d'assenyalar que aquest "desgast general" afecta el govern i tota la classe política, ha rebutjat de nou "la generalització injusta, la crítica desaforada, la desmesura i la manca d'objectivitat", perquè contribueixen a aquest desinterès.

Segons la seva opinió, és "responsabilitat de tothom, i especialment del govern, però de tothom, afrontar la situació, prendre decisions i revertir l'estat de les coses".

Després de considerar que la llei de transparència suposarà "un abans i un després" en la lluita contra la corrupció en les administracions, ha recordat les mesures legislatives que va proposar dimecres i ha insistit que està obert a escoltar les iniciatives de tots els grups parlamentaris.

stats