POLÍTICA
Política 07/01/2014

Camacho dóna per fet un boicot espanyol en cas d'independència

Ha demanat un desembarcament del govern espanyol a Catalunya per "explicar als catalans les conseqüències negatives del procés independentista: la pèrdua de clients, proveïdors i inversors de la resta d'Espanya"

M. Colomer
2 min
CAMINS SEPARATS   Tot i que Mariano Rajoy i Artur Mas van reunir-se a la Moncloa a finals d'agost per mirar de garantir el camí de diàleg,  la situació de fons segueix sent tensa arran del procés sobiranista a Catalunya.

BarcelonaEl PP a Catalunya ja dóna per descomptat un boicot espanyol a Catalunya en cas que no s'aturi el procés d'autodeterminació i la societat catalana opti per la independència. Per això, la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha explicat aquest dimarts al matí que ha sol·licitat al govern espanyol i als líders estatals del PP que tinguin "més presència" a Catalunya per "explicar als catalans els riscos del procés independentista", entre els quals ha explicitat "la pèrdua de clients, proveïdors i inversors de la resta d'Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En compareixença de premsa després de la reunió de la cúpula de la formació, Camacho ha explicat que "el PP té com a prioritat Catalunya i frenar el separatisme de Mas" aquest 2014 per impedir el referèndum del 9 de novembre. Un repte, ha considerat, que "només pot fer un partit com el PP, fort a Espanya i fort a Europa", en el que ha estat un dard directe, un cop més, a la línia de flotació de C's. De fet, tant el PP com C's s'han acusat aquest dimarts d'estar més preocupats de fer "electoralisme" que no de frenar l'autodeterminació catalana.

Mas, Rajoy, Obama i la xancleta

Camacho també ha carregat amb duresa contra la carta que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha enviat als mandataris europeus informant-los de la pregunta i la data de la consulta. "Ningú important li contestarà", s'ha aventurat a dir la líder del PP a Catalunya, que considera que la carta té una virtut: "Ara Europa sap que Catalunya està governada per un irresponsable que vol treure als catalans la ciutadania espanyola i europea". Per Sánchez-Camacho, Mas ja ha "fracassat". "Mentre Rajoy es reuneix amb Obama, Mas seguirà amb el quartet de la xancleta", ha assegurat per contraposar l'agenda internacional del president espanyol amb la del de la Generalitat.

stats