Política 03/07/2017

Rajoy i Sánchez es reuniran dijous a la Moncloa per parlar de Catalunya

El president espanyol serà l'últim a rebre el secretari general socialista després de ser reelegit

M.f.f.
2 min
El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, i el líder del PSOE, Pedro Sánchez, es reuneixen aquest dimecres a la Moncloa / EFE

MadridUn mes i mig després de ser reelegit com a secretari general del PSOE, Pedro Sánchez finalment ha aconseguit audiència a la Moncloa. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, el rebrà dijous vinent a les 11.00 h, després que el líder socialista ja s'hagi reunit amb tota la resta de líders polítics espanyols -Pablo Iglesias i Albert Rivera la setmana passada-, inclòs Felip VI, amb qui té concertada una entrevista aquest dimarts al matí a la Zarzuela.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El tema principal sobre la taula serà Catalunya. Així ho han assenyalat fonts pròximes a Sánchez, que han recalcat que el contingut de la cita serà continuar la conversa per telèfon que van mantenir just després de l'elecció de Sánchez com a secretari general en les primàries del PSOE el 21 de maig. Llavors el líder socialista va "deixar clar" a Rajoy que el seu partit "estarà en la defensa de la legalitat i de la Constitució contra qualsevol intent de trencar-les", així com la seva oposició al "referèndum il·legal que pretén la Generalitat".

La reunió a la Moncloa es produirà per acord mutu de les parts, segons han avançat les mateixes fonts. L'entorn de Sánchez va criticar durament que cap membre del govern l'hagués felicitat després de l'elecció. Des de Génova, però, van rebatre que el president espanyol havia enviat un SMS a Sánchez la nit electoral per demanar-li si tenia un minut per parlar. Ferraz va respondre que aquella nit el líder socialista havia rebut centenars de missatges i que no havia vist aquest en concret. Independentment d'això, Sánchez va fer el pas de trucar a Mariano Rajoy per transmetre-li que compartien posició contra el referèndum.

stats