Política 16/03/2016

Rajoy defensa no haver actuat abans a València: "No en teníem ni idea"

Afirma que el partit prendrà les decisions que "correspongui" sobre Rita Barberá un cop estudiat l'expedient obert

G.pruna
2 min
El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, assegut al Congrés.

BarcelonaDesprés d'esquivar aquest matí qualsevol al·lusió a la corrupció i a la situació de l'exalcaldessa de València, Rita Barberá, el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha assegurat que un cop es resolgui l'expedient informatiu obert es prendran les decisions "que correspongui".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha defensat que el partit no actués abans perquè "no en tenien ni idea" del que passava a València. "Abans havíem escoltat alguna cosa, però fins que no s'ha aixecat el secret de sumari", ha remarcat, i ha insistit que han obert un expedient per saber què va passar "amb moltes persones que van donar mil euros al partit i que, sembla ser, els hi han tornat".

Tanmateix, Rajoy ha insistit en el seu discurs habitual, subratllant les mesures que ha pres el govern espanyol contra la corrupció i defensant que el partit ha apartat totes aquelles persones que ha calgut sempre que s'ha tingut la "certesa absoluta que no havien fet les coses bé". Una afirmació a la que ha afegit que cal ser equilibrat perquè moltes persones imputades després han estat absoltes.

Investidura

Rajoy ha mantingut el mateix to contra un pacte d'esquerres que pugui situar Pedro Sánchez, secretari general del PSOE, a la Moncloa. "Ell ja ha dit que no es vol reunir amb mi. Després de Setmana Santa, ja ho veurem", ha insistit el president en funcions, que ha demanat "sentit comú" i "seriositat". "No es pot permetre que hi hagi un govern en minoria que tingui el suport dels independentistes", ha defensat el líder del PP, que no es penedeix d'haver renunciat a sotmetre's a la investidura quan li ho va proposar el rei Felip VI.

La situació a Catalunya

L'inquilí de la Moncloa en funcions ha indicat que "res" li impedeix reunir-se amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a qui ha acusat de no haver-li demanat mai una trobada. Rajoy ha evitat valorar la trobada que va mantenir Puigdemont amb Sánchez a Palau.

stats