Política 18/10/2015

Ramon Espadaler: "Té un punt de fraudulent" no tenir govern després del 27-S

El secretari general d'UDC avala la decisió de Duran i aplaudeix que doni "la cara en moments de dificultat"

Acn
2 min
El secretari general d’Unió, Ramon Espadaler.

BarcelonaEl secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, ha avalat la decisió del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, d'optar finalment a encapçalar la candidatura dels democratacristians a les eleccions estatals aquest diumenge en una entrevista a RAC1. "Un responsable polític en moments de dificultat ha de donar la cara i posar-hi coratge; ens presentem perquè tenim coses a defensar", ha dit, i ha afegit que Duran va decidir fer el pas arran de la desfeta del partit a les eleccions del 27 de setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, creu que "té un punt de fraudulent" no tenir govern després de les eleccions en plenes negociacions entre Junts pel Sí i la CUP. "Si es deu [al fet] que l'acord és molt difícil ho podem mig entendre, però començo a intuir que potser no interessa a les parts formar un govern abans del 20-D", ha afirmat. "Si els que ens deien «tenim pressa» ara ens diuen que no en tinguem, perquè tenim unes altres eleccions, és una mica lleig", ha insistit.

Espadaler ha assegurat que hi ha moltes raons que expliquen el resultat del 27-S però creu que n'hi ha també per seguir "picant pedra". Han pres el pols al partit i consideren que el diagnòstic compartit no passa per "flagel·lar-se ni canviar-ho tot" sinó per defensar les idees que creuen bones per al país. "No dimitirem de les idees", ha afirmat. Votar Unió és votar qui està disposat a parlar amb "un costat i altre", i deixar enrere les posicions "tancades i unilaterals". "Som gent capaç de dialogar", ha resolt en admetre també que "per defensar les idees és millor tenir escons". En qualsevol cas, ha assegurat que seguiran treballant amb l'objectiu de tornar a tenir representació al Parlament. Govern després del 20-D.

En tot cas, Espadaler també ha deixat clar que els partits catalans no han de "condicionar" les seves posicions en funció del resultat de les estatals. I ha augurat "poca vida" al govern que pugui sorgir d'un acord entre Junts pel Sí i la CUP. Sobre la fuga de militants, ha assegurat que respecta els militants –entre els quals alcaldes i dirigents– que han decidit abandonar el partit. "Unió ha guanyat en coherència; ha de ser molt incòmode i traumatitzant defensar el que no creus", ha resolt. Sobre dades de militància, Espadaler ha assegurat que aquesta setmana han registrat un centenar de militants nous a Barcelona. A altres territoris, la situació és "diferent", ha admès sense xifrar el global de carnets. A més, ha situat el deute d'Unió als 14 milions d'euros.

stats