Política 11/02/2015

Espadaler creu que el vot diferenciat de CDC és "greu" i que ho serà més si es confirma que Rull va donar l'ordre

Segons el secretari general d'Unió en la reunió del passat 26 de gener es va acordar "donar suport" a la tramitació del pacte antijihadista

Acn
1 min
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, amb el tinent d'alcalde barceloní Joaquim Forn / ARA

BarcelonaEl secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha opinat aquest dimecres que el vot diferenciat dels diputats de CDC al Congrés és un fet "greu" que encara ho serà més si es confirma que la direcció de Convergència va ser la que va donar l'ordre. Un cop acabat l'acte de presentació de la nova comissaria dels Mossos a la Barceloneta, el conseller d'Interior ha valorat la crisi oberta a CiU. Segons Espadaler, en la darrera reunió del consell de direcció de la federació va quedar clar que el grup parlamentari "donaria suport" a la presa en consideració del pacte contra el jhadisme. Unió interpreta que el canvi d'opinió de CDC ha desautoritzat el portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Espadaler, la reunió del 26 de setembre va acabar amb una decisió clara al voltant del pacte contra el jihadisme: el grup parlamentari de CiU donaria suport a la seva presa en consideració. En aquest sentit, el secretari general de la federació –present en aquella reunió– no hi veu cap dubte possible. De fet, encara que n'hi hagués hagut, Espadaler ha destacat que s'hauria d'haver acatat la decisió final de Josep Antoni Duran i Lleida. "Ho lamentem profundament", ha expressat, convençut que CDC ha "desautoritzat" Duran.

El número 2 d'Unió ha recordat que mai abans s'havia produït un vot diferenciat "sense que les parts en sabessin els motius". Per això, ha insistit que el fet és "greu" i que cal seure a parlar en profunditat perquè "no es tracta d'una anècdota".

stats