Política 20/05/2015

Espadaler confia que els alcaldes entendran que la imatge dels Mossos retirant estelades "no beneficia ningú"

El conseller d'Interior assegura que la policia no treballa amb la hipòtesi d'haver d'acabar despenjant banderes

Acn
2 min
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler.

BarcelonaEl conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha dit aquest dimecres que confia que els alcaldes que han penjat estelades en edificis públics les acabaran traient si així ho requereix la junta electoral. "El que volem és la policia de Catalunya retirant estelades? A mi em sembla que és una imatge que no beneficia ningú, ni el cos de Mossos que ha de fer complir la llei ni aquells ajuntaments que han posat l'estelada", ha dit el conseller en declaracions als mitjans a Pineda de Mar. Espadaler ha manifestat que no treballen amb la hipòtesi que els Mossos hagin d'acabar retirant estelades i ha dit que fins ara, en els casos en què la policia ha dialogat amb els alcaldes, aquests han despenjat la bandera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller ha dit que "en un parell de casos", com ha passat per exemple a Miravet, els alcaldes han despenjat la bandera després que la policia es posés en contacte amb ells. Espadaler ha explicat que algunes juntes electorals de zona han instat els Mossos a retirar les estelades. Per això, la policia ha parlat amb "normalitat i naturalitat" amb els alcaldes, explicant-los que és millor que siguin els propis Ajuntaments els que despengin la bandera i traslladant-los que en època electoral la junta electoral, ja sigui la central o les de zona, és l'autoritat.

El conseller d'Interior ha exposat que els Mossos d'Esquadra faran complir la llei però "no des de l'estridència, sinó dialogant". "Parlant la gent s'entén", ha constatat. I ha insistit: "Jo crec que els alcaldes que posen l'estelada no volen veure la policia de Catalunya havent de retirar estelades". En aquest sentit, Espadaler ha celebrat que els batlles amb què la policia ha parlat fins al moment "hagin entès perfectament aquest raonament i amb naturalitat hagin donat compliment a les instruccions de la junta electoral".

stats