CANVI DE CICLE
Política 22/03/2014

Unió crida Rajoy a rectificar la seva postura sobre la consulta arran de l'escrit de la Fiscalia del TSJC

Ramon Espadaler creu que el text "dóna a entendre d'una manera molt nítida i molt explícita" que hi ha marge per pactar el referèndum

Efe
1 min

BarcelonaEl conseller d'Interior i dirigent d'Unió, Ramon Espadaler, ha instat aquest dissabte el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a "rectificar", perquè, segons el seu parer, la Fiscalia del TSJC avala que hi ha marge per debatre "serenament" sobre la consulta "dins de l'àmbit constitucional". En declaracions als periodistes al Pla de Santa Maria (Alt Camp), Espadaler ha considerat que l'escrit de la Fiscalia "dóna a entendre d'una manera molt nítida i molt explícita" que "hi ha lloc per debatre serenament sobre la consulta dins de l'ordenament propi que tenim en aquest país, dins de l'àmbit constitucional". "Per tant", ha prosseguit, "creiem que qui hauria de rectificar en vista d'aquest informe de la Fiscalia no és precisament el president de la Generalitat, Artur Mas, sinó el president del govern espanyol, Mariano Rajoy".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Espadaler, president del Consell Nacional d'Unió, ha subratllat que "una oportunitat d'or" per "rectificar" és el dia 8 d'abril, quan el Congrés dels Diputats debatrà la transferència a la Generalitat de les competències per convocar referèndums. Amb aquestes paraules ha respost el dirigent democratacristià a les advertències d'ahir de Rajoy a Mas que "encara és a temps de rectificar" la seva actitud i no seguir fent passos "cap enlloc", en al·lusió a l'aposta sobiranista del president català.

El titular d'Interior ha esgrimit que les institucions catalanes "estan fent les coses ben fetes" i "dins del marc legal", de manera que ha instat el president del govern espanyol a la "rectificació", d'acord amb l'escrit de la Fiscalia que "diu que hi ha un espai per reflexionar" sobre "la possibilitat de fer la consulta".

stats