Política 10/08/2018

L'alcalde de Reus denunciarà el grup que ha despenjat la pancarta de l'ajuntament en suport als presos polítics

En l'acció d'aquest matí hi han participat dos dels quatre regidors de Cs al consistori reusenc

Ara
2 min
L'alcalde de Reus, Ramon Pellicer, mentre anunciava les denúncies que presentaran

ReusL'alcalde de Reus, Carles Pellicer, presentarà dues denúncies als Mossos d'Esquadra contra un grup que aquest matí ha despenjat la pancarta de "Llibertat Presos Polítics" que hi havia a l'edifici del consistori. Segons ha explicat Pellicer, la primera denúncia és per defensar la institució municipal i la segona és per amenaces i injúries contra l'alcalde.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ningú pot atacar la seu de la sobirania popular, si hi ha una pancarta a l'ajuntament és perquè la majoria de representants de la sobirania popular ho han decidit", ha defensat l'alcalde en unes declaracions recollides per l'ACN. Carles Pellicer ha condemnat els fets. En el grup de persones que han participat en l'acció hi havia dos dels quatre regidors que té Ciutadans a l'Ajuntament de Reus. De fet, l'acció s'emmarca dins la campanya que el partit taronja ha impulsat per retirar els símbols independentistes dels espais públics.

En un comunicat, Ciutadans ha reivindicat l'acció i havien demanat reiteradament al govern municipal que retirés la pancarta de la façana de l'ajuntament "en reiterades ocasions" per complir amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) "que insta a garantir la neutralitat i el respecte a la pluralitat dels ciutadans". El partit taronja es refereix a la sentència que el tribunal va dictar per prohibir l'estelada d'una de les places de Sant Cugat del Vallès. La sentència, però, només té efecte sobre aquest municipi del Vallès. Amb tot, Ciutadans va demanar a la delegació del govern espanyol a Catalunya que "apliqui a tota Catalunya aquesta sentència".

Ciutadans ha difós un vídeo en què es veu com el grup despenja la pancarta:

L'alcalde de Reus també ha carregat contra el grup municipal de Ciutadans i els ha responsabilitzat de provocar "fractura social i enfrontaments greus" entre la ciutadania. Així, Pellicer ha fet una crida a les autoritats i a la policia a vetllar per la convivència. A hores d'ara, la pancarta ja torna a estar penjada a la façana de l'ajuntament.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha donat suport a l'alcalde de Reus a través de Twitter. "Contra la intolerància i per la llibertat d'expressió sempre".

stats