Política 24/05/2019

Riera: "La CUP és l'única garantia que cap partit del 155 posi les mans en els nostres governs municipals"

Saliente avisa ERC i els comuns: "No hi ha alliberament nacional sense alliberament social"

Xavi Tedó
2 min
Riera: "La CUP és l'única garantia que cap partit del 155 posi les mans en els nostres governs municipals"

BarcelonaA dos dies de les eleccions, la CUP ha marcat distàncies amb JxCat i ERC, que mantenen governs amb el PSC i que no descarten reeditar-los, per deixar clar que no pensen pactar amb cap formació que donés suport al 155 en el seu moment. "La CUP és l'única garantia que cap partit del 155 posi les mans en els nostres governs municipals", ha anunciat el diputat Carles Riera amb la voluntat de burxar en les incongruències de les dues grans forces independentistes perquè els cupaires només han governat amb els socialistes a Argentona, on els van fer fora arran del 155.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'acte final de campanya de la CUP al poliesportiu municipal de Virrei Amat, a Nou Barris, davant de més de 300 persones i on justament Anna Gabriel va fer el seu últim míting el 21-D abans de marxar a l'exili, Riera ha carregat amb duresa contra JxCat i ERC per no avançar en el procés d'autodeterminació. "S'han limitat a conservar l'autonomia per no fer enfadar el capital i esperar un diàleg, una negociació amb l'Estat, que no arribarà, i mentrestant el país continua bloquejat i l'únic que arriba és repressió, repressió i repressió", ha denunciat Riera. El diputat ha reivindicat la CUP com "l'única força política per trencar aquest bloqueig i tornar a un cicle de desobediència per exercir l'autodeterminació" i per això ha reclamat el vot per a la CUP: "Hem de ser forts al carrer i als municipis perquè aquest és el principi del canvi".

La cap de llista per Barcelona, Anna Saliente, s'ha vantat de marcar l'agenda política durant la campanya, amb el tema de l'expropiació de pisos, per exemple, i ha deixat clar que tindran un paper clau després del 26-M. En aquest sentit ha avisat Colau i Maragall que hauran de triar entre la CUP o "el PSC, el partit de la repressió i el de la marca Barcelona". Als votants indecisos que es debaten entre la CUP o ERC i Barcelona en Comú, Saliente s'hi ha adreçat per sentenciar que "no hi ha alliberament nacional sense alliberament social". "Cal canviar la ciutat i això només es possible des de l'esquerra, el feminisme i l'independentisme", ha subratllat Saliente, que ha fet un discurs amb un clar accent social i ha denunciat els desnonaments, la precarietat laboral i la contaminació acústica.

Retrets a Maragall

Amb l'objectiu d'evitar el vot útil a Maragall per derrotar l'alcaldessa en funcions, Ada Colau, la regidora Eulàlia Reguant ha recordat que "el candidat d'ERC és el principal responsable de la llei d'educació de Catalunya" (LEC), que va aixecar una gran polseguera entre els sindicats educatius, que van promoure diferents vagues contra aquest projecte. El número 2 de la candidatura, Jordi Magrinyà, ha aprofitat que l'acte s'havia de fer en principi davant del Macba per denunciar la "massacre veïnal dels dos Maragalls contra els veïns del Raval per expulsar-los del barri" amb la remodelació que va viure la ciutat arran dels Jocs Olímpics del 1992.

stats