Política 26/11/2017

Rivera compara Puigdemont amb Le Pen: "Volen destruir la Unió Europea"

Ciutadans reclama al PSC que no posi "bastons a les rodes" per fer Arrimadas presidenta

Marta Vergoñós
2 min
El president de Ciutadans, Albert Rivera, i la líder de la formació a Catalunya, Inés Arrimadas

Hospitalet de LlobregatLes declaracions en què el candidat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, suggereix que els catalans haurien de poder decidir si volen seguir o no dins la Unió Europea demostren, segons Albert Rivera, que l'independentisme català és un populisme tan perillós com la resta que hi ha al continent. De fet, el líder de Ciutadans (Cs) ha comparat el president destituït amb la política d'ultradreta francesa Marine Le Pen. "Ara ho entenem tot, ara els ha caigut la careta populista i nacionalista. Tots els populismes són iguals, volen destruir la UE", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha sigut en un acte de precampanya a La Farga de l'Hospitalet de Llobregat davant de 1.200 persones. La trobada ha servit per presentar el lema de la formació taronja, "Ara sí que votarem", i el cartell, en què apareix la candidata de Cs, Inés Arrimadas, amb un gran cor amb tres banderes: la senyera, l'espanyola i l'europea.

Ofensiva contra el PSC

La candidata ha aprofitat la intervenció en un dels feus dels socialistes per llançar un dard al candidat del PSC, Miquel Iceta, que ja ha avançat que no la investirà presidenta si es dona l'ocasió. "Que no posi bastons a les rodes", ha exigit la candidata, que ha assegurat que s'hi deixarà "la pell" per articular una majoria no independentista que permeti acabar amb el Procés. "Tenim l'obligació moral de deixar de banda les nostres diferències entre els partits que volem seguir sent un sol poble dins d'Espanya i d'Europa. Tenim l'obligació moral de posar-nos d'acord", ha resolt. Albert Rivera, per la seva banda, s'hi ha sumat amb un missatge directe al líder del PSOE, Pedro Sánchez, a qui ha etzibat que ell "no s'hi juga la nacionalitat". "No és moment de tonteries, de sectarismes, de vetos ni de 'no és no'. És moment de 'sí és sí', de sí a Catalunya, sí a Espanya i sí a Europa".

stats