Política 19/04/2018

Rivera es dona de baixa de la UGT pel "suport" del sindicat al "cop separatista"

El president de Cs hi estava afiliat des del 2002, quan treballava a La Caixa

Dani Sánchez Ugart
2 min
Rivera insisteix a intervenir TV3 per l’entrevista  a Puigdemont

MadridEl president de Ciutadans, Albert Rivera, s'ha donat de baixa aquest dijous del sindicat UGT, on estava afiliat des del 2002, quan treballava a La Caixa, segons ha avançat la Ser i han confirmat fonts del partit. Rivera ha adreçat una carta al sindicat en la qual demana la baixa perquè "el sindicat ha decidit donar suport a imputats en l'intent del cop separatista de la tardor passada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

UGT i CC.OO. es van adherir el setembre de l'any passat a la Taula per la Democràcia, l'ens que va convocar la manifestació per l'alliberament dels presos polítics de la setmana passada a Barcelona. Ciutadans ja va criticar el moviment dels sindicats, com també ho van fer el PSOE i el PP.

"Des que vaig començar a treballar en els serveis jurídics de La Caixa em vaig afiliar a la UGT perquè vaig entendre que era un sindicat que podia representar-me i defensar els meus drets com a treballador", comença la missiva de Rivera, que afirma que no s'havia donat de baixa després d'abandonar l'entitat financera perquè creu "que els sindicats han de tenir un paper de representativitat rellevant en la nostra societat".

"Lamentablement –continua Rivera– els últims anys he anat observant com la seva organització s'ha anat polititzant, desviant-se de les funcions que li atribueix la nostra Constitució. Fins al punt que aquest sindicat ha decidit donar suport als imputats per delictes tan greus com rebel·lió, sedició i malversació de fons públics en l'intent de cop separatista de la tardor passada a Catalunya". El president del partit taronja afirma que està "en desacord amb el qüestionament que fa la seva organització del del nostre sistema judicial i el suport a aquells que pretenen trencar els nostres valors constitucionals", i per això demana "la baixa com a afiliat".

stats