Política 23/10/2017

Rivera assegura que hi ha un acord amb Rajoy perquè les eleccions a Catalunya siguin el 28 de gener

El govern espanyol admet que es poden estirar els terminis i superar els sis mesos

Ot Serra
1 min
El president de Ciutadans, Albert Rivera, en una imatge d'arxiu

MadridL'aplicació de l'article 155 a Catalunya ha d'acabar amb la convocatòria d'unes eleccions autonòmiques, segons els partits que l'han impulsat, però continua sent una incògnita quan pretenen celebrar-les. El president de Ciutadans, Albert Rivera, s'ha aventurat aquest dilluns a anunciar que hi ha una "data acordada" perquè tinguin lloc els comicis: el 28 de gener. "Ho sap tothom", ha subratllat Rivera en declaracions a La Sexta, i ha insistit que aquesta data ja està "posada" i pactada amb Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Si fos així, es compliria el desig que comparteixen Cs i el PSOE, que també aposta per unes eleccions com més aviat millor. D'ençà que la secretària d'igualtat dels socialistes, Carmen Calvo, també va deixar caure que hi havia un acord per a la data de la convocatòria electoral amb el govern espanyol, diferents veus de la Moncloa s'han encarregat de desmentir-lo. Aquest matí ha sigut la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, qui ha obert la porta a la possibilitat d'ajornar els terminis -de tres a sis mesos- que en un principi s'han fixat per forçar unes eleccions a Catalunya.

En cas que el 28 de gener fos la data final, la campanya hauria de començar just després de les vacances de Nadal. Fonts de la direcció del PSOE veien la setmana passada "massa precipitat" aquest escenari, tot i defensar que les eleccions han de tenir lloc aviat. Des de Ferraz admeten que caldrà esperar a veure com es desplega el 155 i que en funció de les circumstàncies es pot donar un marge flexible per cridar la ciutadania a les urnes.

stats