Política 22/09/2017

Rivera creu que "tota la seguretat és necessària" a Catalunya si Puigdemont no atura el referèndum

El líder de Ciutadans creu que amb el cessament de Jové el govern reconeix la legitimitat del TC

Anna Moyà
1 min
Albert  Rivera a la roda de premsa d'aquest divendres.

Barcelona"Li demano a Puigdemont, que és un conductor suïcida, que pari el cotxe que vol estampar contra un mur": és la petició que ha fet el president de Ciutadans, Albert Rivera, al president de la Generalitat després de reunir-se amb Inés Arrimadas a la seu del partit a Barcelona. Rivera considera que l'1 d'octubre està desarticulat i que Turull, amb l'anunci del cessament de Jové, ha reconegut implícitament les competències del Tribunal Constitucional i que el referèndum no se celebrarà. Sobre l'anunci del desplegament de reforços de policia i Guàrdia Civil, ha dit que "tota seguretat és necessària" i que la seva formació "no hi posarà cap inconvenient".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre una possible declaració unilateral d'independència (DUI), Rivera reconeix que "els líders independentistes han complert fins ara amb les seves promeses" i que, per tant, no descarta que el 3 d'octubre declarin la DUI, perquè el referèndum és només "una coartada" per fer-ho. En resposta, "l'Estat té molts mecanismes i Puigdemont, com a únic responsable, haurà de pagar".

Rivera també ha criticat que a les manifestacions d'aquests dies la gent "s'hagi dedicat a trencar mobiliari urbà i a destrossar cotxes de la Guàrdia Civil", i ha recordat que "la immensa majoria dels catalans fan la seva feina diària".

stats