Política 01/12/2015

Romeva: "Cap nom alternatiu té més suport que Artur Mas. No ens fem trampes"

El cap de llista de Junts pel Sí alerta que un candidat alternatiu a Mas no tindria el suport de tots els diputats de Junts pel Sí, en una referència velada a Convergència, de manera que canviar-lo per aconseguir els vots de la CUP no serviria per a res. Parla d'una "investidura conjunta" del president i els altres tres integrants del consell de presidència

M. Colomer
2 min
Raül Romeva

BarcelonaAvís del cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva: cap candidat a la presidència de la Generalitat tindria prou suports per ser investit. Amb aquesta claredat, Romeva ha advertit que ni tan sols Junts pel Sí votaria en bloc un nom alternatiu, de manera que no té sentit, ha explicat, seguir parlant d'un nom alternatiu al de Mas, com feia la CUP després de la jornada de debat nacional de la CUP. Després que la CUP el plantegés a ell com a eventual candidat alternatiu per desbloquejar la investidura, ha alertat: "Cap dels altres [noms que han sonat] tenen el 100% dels suports [dels 72 diputats independentistes], ni tan sols dins de JxSí, que té acordat que el candidat és Mas". Per això, ha fet una crida a la CUP perquè centri la negociació en propostes viables i no es faci "trampes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Sembla que si no és Mas, altres tindran el 100% dels suports. No és veritat. No és cert que hi hagi noms alternatius a Mas que tinguin més suports que Artur Mas. Deixem de fer-nos trampes. No ens podem enganyar a nosaltres mateixos", ha asseverat en declaracions a RAC1. Deixava entreveure així que canviar de candidat per aconseguir-ne un de consens que sumi els vots de la CUP paradoxalment podria portar a un candidat amb menys suports que els de Mas, que ara en suma 62, i n'hi calen almenys 64. Això sí, Romeva ha considerat que "hi ha marge" per a un acord amb la CUP que permeti investir Artur Mas i formar Govern.

Investidura conjunta

També ha anunciat que la proposta de presidència coral posada sobre la taula per Junts pel Sí, i avançada la setmana passada per l'ARA –president, vicepresident i dos consellers–, que, tots ells, presidirien comissions delegades: "Encara hi ha marge. Encara és important superar la dicotomia Mas sí, Mas no. És un debat sobre si volem avançar en aquesta direcció. Volem sí o no? Si volem, comencem". Perquè, segons ell, estem davant un "escenari d'urgència des punt de vista d'un calendari molt complex que reclama per part de tots gestos de gran generositat". El cronòmetre està en marxa.

stats