Política 08/09/2016

Romeva diu que la comunitat internacional reconeixerà una Catalunya independent si fa les coses "ben fetes" internament

El conseller d'Afers Exteriors diu que si es manté "l'estabilitat parlamentària independentista i la mobilització al carrer, la República Catalana és inevitable"

Ara
1 min
El Govern completa l’expansió  de delegacions exteriors a Europa

BarcelonaEl conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, creu que la comunitat internacional reconeixerà una eventual Catalunya independent si fa les coses "ben fetes" a nivell intern. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller ha assegurat que assolir la independència està en mans dels catalans. "Depèn de nosaltres", ha dit, i ha vinculat assolir l'estat propi a mantenir l'estabilitat parlamentària independentista i la mobilització popular al carrer.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Si es compleixen aquestes dues condicions, Romeva s'ha mostrat "absolutament convençut" que la República Catalana "és inevitable". I quan s'assoleixi l'objectiu, Romeva aposta per la política de fets consumats: "A fora, s'espera el sentit comú que no trobem a l'estat espanyol", ha afirmat, i ha dit que fins que no ets un estat, les relacions són unes, i en el moment que assoleixes la independència "canvien radicalment".

El cost de la presència exterior i el del debat polític

Romeva ha aprofitat l'entrevista per defensar el paper del seu departament en el procés independentista. En concret, ha dit que la presència exterior de la Generalitat, que aquesta setmana ha obert quatre noves delegacions, costa quatre milions i mig d'euros. Tot i això, el conseller ha tret importància a la xifra, i ha afirmat que "la reacció de l'Estat demostra que la feina és efectiva".

A més, ha argumentat que no només és important la inversió sinó que també cal tenir en compte "l'impacte" en l'activitat econòmica, política i social que tenen les delegacions de la Generalitat.

stats