Política 15/01/2014

Ros: "La coherència, el compromís i la fidelitat han tingut molt més pes que el càrrec de diputat"

L'alcalde de Lleida recorda en la roda de premsa per anunciar la renúncia a l'escó que el PP també ha rebutjat la reforma territorial que proposen els socialistes

Sara González
2 min
Àngel Ros aquest dimecres, en el moment d'anunciar que renuncia al seu escó / PERE TORDERA

Barcelona"La coherència, el compromís i la fidelitat han tingut molt més pes que el càrrec de diputat". Així ha anunciat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, la seva renúncia a l'acta de diputat al Parlament. El dirigent ha assegurat que "pot entendre" el punt de vista de la direcció, que ha fixat que el grup voti en contra de demanar al Congrés el traspàs de la competència per convocar un referèndum, però no "compartir-lo". Ha insistit que no ha deixat de repetir que l'abstenció hagués permès tenir un posicionament propi i ha puntualitzat que "no calia" oposar-se a una via legal per poder exercir el dret a decidir que serà "simbòlica" però també un element "de pressió" sobre un PP que també ha rebutjat la reforma territorial que proposen els socialistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ros ha insistit que, malgrat la seva decisió, el seu compromís amb el PSC segueix "intacte" i "ferm" com quan va entrar a militar-hi l'any 1979 perquè comparteix el seu projecte i el federalisme que defensa. Tot i això, ha advertit que el seu partit sap millor que ningú que la pluralitat és indispensable per "gestionar i liderar" un procés d'integració de la societat. En aquest sentit, ha subratllat que votin el que votin demà la resta de diputats "tots tenen cabuda" al projecte del PSC i ha afegit que, per aquest motiu, "no entendria ni compartiria" que si hi ha dirigents que demà trenquen la disciplina de vot siguin expulsats.

El dirigent socialista, que forma part de l'executiva i el secretariat del PSC, ha admès que la decisió ha estat "difícil" i l'afecta "sentimentalment". Ha argumentat que el fet de ser alcalde de Lleida ha estat determinant per prendre la decisió perquè considera que no és positiu pels ciutadans que governa que estigui "polemitzant" contínuament amb el partit del qual forma part. Ha afegit que a partir d'ara es centrarà en la seva tasca a Lleida, on vol tornar a repetir com a candidat a les eleccions municipals del 2015. La diputada Marina Geli ha assistit a la roda de premsa de Ros, de la mateixa manera que ho han fet dirigents socialistes de Lleida.

Ros ha assegurat que va comunicar ahir la seva decisió al primer secretari del PSC, Pere Navarro, i que va "entendre" el seu posicionament.

Ha insistit que no ha deixat de repetirque l'abstenció hagués permès tenir un posicionament propi i hapuntualitzat que “no calia” oposar-se a una via legal per poderexercir el dret a decidir que serà “simbòlica” però també unelement “de pressió” sobre un PP que també ha rebutjat lareforma territorial que proposen els socialistes.

stats