Política 22/03/2014

Rosa Díez considera que el conflicte català s'ha de resoldre "entre tots els espanyols i europeus"

La líder d'UPyD assegura que a Catalunya "els que no són nacionalistes no se'ls deixa viure"

Efe
1 min
La diputada i portaveu d'UPyD, Rosa Díez / EFE

MadridLa líder d'UPyD, Rosa Díez, ha apostat aquest dissabte per resoldre "el que passa a Catalunya entre tots els espanyols i entre tots els europeus" perquè, tot i que allà no es mata, com ha estat passant al País Basc, "els que no són nacionalistes no se'ls deixa viure".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'acte de presentació de la candidatura del seu partit a les europees, que té com a lema "La unió fa la força", Díez ha lamentat l'immobilisme dels partits espanyols davant la situació a Catalunya, on "s'estava produint un adoctrinament social començant per l'escola" i "s'estava imposant un model nacionalista".

A tall d'exemple de la intransigència nacionalista, Díez ha exposat que aquest divendres va haver d'anar a un judici a Catalunya per les "greus amenaces" que li van proferir quan va anar a pronunciar una conferència i en què, segons ha explicat, un noi li apuntava amb el dit a manera de pistola i li deia: "pim, pam, pum".

Per això, la líder d'UPyD vol una "Europa que combati el nacionalisme com el combatem a Espanya" perquè creu a més que aquest fenomen "està en l'origen de tots els mals", i per això ha anunciat que en aquesta campanya el seu partit "defensarà la pluralitat d'idees i de moviments".

stats