Política 11/07/2019

ERC obté la presidència del Consell Comarcal de la Cerdanya amb el suport només de la meitat del seu grup

La direcció denuncia el pacte d'última hora amb JxCat, que governarà els dos pròxims anys

Ara
1 min
Representats electes del Consell Comarcal de la Cerdanya.

BarcelonaUna escissió pública d'ERC amb el suport de JxCat ha donat la presidència del Consell Comarcal de la Cerdanya a la republicana Roser Bombardó. La candidata, regidora d'ERC a l'Ajuntament de Montellà i Martinet, ha estat escollida com a nova presidenta amb el suport dels nou representants de JxCat, però, en canvi, amb tan sols tres dels set del seu grup. Els altres quatre representants s'han escindit del grup i han votat Joan Manuel Serra, regidor de Puigcerdà i candidat d'ERC, que també ha rebut els sufragis dels tres consellers d'Endavant Cerdanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presidència del Consell Comarcal de la Cerdanya estarà partida en dos. Bombardó estarà al capdavant durant els dos pròxims anys, mentre que després n'assumirà el càrrec Albert Piñeira, portaveu del grup de JxCat a l'ens comarcal i alcalde de Puigcerdà.

L'alcalde de Llívia i secretari d'organització d'ERC a la comarca, Elies Nova, ha titllat de "trànsfugues" els tres vots dels republicans a Bombardó, així com de "pacte de la vergonya" l'acord final, ja que prèviament s'havia plantejat la possibilitat d'un pacte amb Endavant Cerdanya.

Tot i l'escissió d'ERC, Albert Piñeira, el relleu de Bombardó, ha destacat que el pacte actual aglutina les principals forces guanyadores dels comicis del 26-M a la comarca i ha assegurat que 14 dels 17 alcaldes de la Cerdanya li donen suport. Piñeira també ha avançat que les àrees de govern de l'ens comarcal de la Cerdanya estaran repartides al 50 per cent entre ERC i JxCat.

stats