Política 14/02/2012

Rubalcaba i Navarro ajornen la revisió de les relacions entre PSC i PSOE fins a després de les andaluses

Mantenen la seva primera reunió a Madrid després del congrés que va entronitzar Rubalcaba

Acn
2 min

MadridEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, i el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, han mantingut aquest dimarts a Madrid la primera reunió després de la celebració del 38è congrés federal del PSOE, en què han acordat que actualitzaran les relacions entre els dos partits al llarg dels pròxims mesos, un cop els socialistes espanyols hagin culminat els congressos de les federacions territorials que tenen pendents i després de les eleccions andaluses.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts del PSC, ha sigut una reunió cordial en què tots dos han mostrat una actitud de col·laboració. Navarro ha recordat que el PSC va fer una llista integradora al seu congrés que ha donat resultats positius. Els socialistes catalans ja van apuntar després del congrés de Sevilla que tenien intenció de plantejar "sense pressa, però sense pausa" les relacions amb el PSOE.

Per aquest motiu, Pere Navarro ha lliurat aquest dimarts a Rubalcaba un document amb les resolucions d'aquell congrés, i tots dos s'han emplaçat a actualitzar les relacions en els pròxims mesos. Serà en una reunió entre les dues executives que encara no té data.

Segons fonts del PSC, ha sigut una reunió en què tots dos han expressat la plena disposició a col·laborar i han evidenciat la bona sintonia entre els nous equips de direcció. La trobada ha durat gairebé dues hores.

Els socialistes espanyols també han recollit en una nota que la trobada s'ha inscrit en un ambient "cordial i de plena sintonia política" i que tots dos "han acordat actualitzar i enfortir les relacions entre el PSOE i el PSC al llarg dels pròxims mesos, fet pel qual es reuniran les direccions dels dos partits".

Segons aquesta mateixa nota, els dos dirigents han coincidit a qualificar de "molt preocupants" les "contrareformes" que estan adoptant els governs "conservadors" de Mariano Rajoy i Artur Mas.

També han analitzat els pactes assolits aquesta setmana entre CiU i PP tant a Madrid com a Catalunya sobre la reforma laboral i els pressupostos de la Generalitat. Tots dos, diu la nota, coincideixen que són acords que suposen "un greu retrocés en els drets dels treballadors i no aporten solucions per sortir de la crisi i crear ocupació".

stats