Política 30/04/2016

Rufián avisa CDC que el debat de la llista única pot fer mal a l'independentisme

El cap de llista d'ERC a Madrid creu que els partits sobiranistes mantindran la força a les properes eleccions generals

Ara
1 min
Gabriel Rufián, en roda de premsa / ACN

BarcelonaERC manté el 'no' d'integrar-se en una llista única amb CDC a les properes eleccions generals del 26 de juny. El cap de llista dels republicans a Madrid, Gabriel Rufián, ha insistit a declinar l'oferiment de CDC i ha llançat un avís: "Crec que es guanya molt més des de la diversitat. El debat de la llista única amb Democràcia i Llibertat ens acabarà fent mal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Rufián s'ha mostrat convençut que a les properes generals les forces independentistes no baixaran "en cap cas" i ha confiat que els resultats d'ERC a les urnes es vegin reforçats.

"Hem de seguir amb el procés de desconnexió perquè a l'altra banda de la taula no hi ha ningú", ha assegurat el líder dels republicans a Madrid. Ha lamentat l'actuació del govern espanyol cap a la Generalitat i el seu darrer moviment d'enviar la llei antidesnonaments al TC. "Si a Catalunya governés un altre partit, el TC no faria res; són uns hipòcrites", ha dit.

La renúncia de Chacón

Preguntat sobre Carme Chacón i la seva decisió de no presentar-se com a candidata del PSC a les properes generals, Rufián ha ironitzat assegurant que li recorda una mica els moviments d'Esperanza Aguirre: "Són gent que marxa i torna de forma cíclica".

El líder d'ERC a Madrid ha criticat una de les candidates a succeir Chacón, Meritxell Batet. "A les reunions que vaig mantenir amb ella, tenia el mateix discurs que C's sobre Catalunya", ha dit.

stats