Política 20/11/2020

Sànchez, Turull i Rull estudien querellar-se contra Marchena per un presumpte delicte de prevaricació

L'advocat Jordi Pina critica en declaracions a RAC1 que el tribunal trigui tant a decidir sobre el tercer grau dels presos

Ara
1 min
Jordi Turull i Josep Rull, arribant al Suprem el 23 de març

BarcelonaEls presos polítics Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull estan valorant querellar-se contra el magistrat del Tribunal Suprem Manuel Marchena per un presumpte delicte de prevaricació. Consideren que el tribunal no té motius per haver trigat fins a quatre mesos (s'espera que es pronunciï la setmana que ve) a decidir si poden gaudir o no del tercer grau penitenciari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El seu advocat, Jordi Pina, ho ha explicat en una entrevista a RAC1. "Fa quatre mesos que estem esperant una resolució que en condicions normals no hauria de trigar més de dues o tres setmanes", ha criticat. Pina ha confirmat que espera una resolució la setmana vinent, però no creu que en aquest pronunciament hi hagi "cap explicació" dels "motius jurídics" que han fet que el Suprem s'hagi pres tant de temps per prendre una decisió i, en aquest cas, els presos valoraran "la possibilitat d'interposar una querella per prevaricació".

"Vam fer un judici del Procés, que va acabar al juny, i a l'octubre ja teníem sentència", ha il·lustrat l'advocat: "El TS està trigant el mateix temps en resoldre una cosa que amb Carme Forcadell va resoldre al juliol en tres setmanes, quan li va denegar l'aplicació de l'article 100.2", un article del reglament penitenciari que permet sortir a treballar, fer voluntariat o cuidar familiars. Pina ha explicat que ha presentat tres escrits al tribunal en què li demana "celeritat" en el procediment, i ha avançat que "molt probablement" el tribunal revocarà el tercer grau.

stats