CANVI DE CICLE
Política 15/06/2015

ERC destaca que el full de ruta ara té el suport de quasi la meitat d'Unió

Sabrià defensa que CiU ha de formar part del bloc sobiranista tot i els recels de l'esquerra alternativa i s'obre a incloure "matisos" al full de ruta, però no a "alentir-lo"

Roger Tugas
2 min
El nou portaveu d'ERC, Sergi Sabrià / ANC

BarcelonaEl nou portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha declinat entrar a valorar el procés intern d'Unió i els resultats de la consulta sobre el full de ruta sobiranista, tot i que ha celebrat que, "quan acabi el procés a Unió, el tren [cap a la independència] estarà més ple que ara". "La voluntat és créixer una mica més cada dia", ha afirmat, malgrat que ha avisat que el procés "és un tren en marxa que no espera ningú i tothom és convidat a pujar-hi". En aquest sentit, ha celebrat que "la meitat d'Unió vol estar al full de ruta, i l'altra meitat no està clar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa als dubtes expressats per una part de l'esquerra alternativa com Procés Constituent davant el fet que CiU se situï al capdavant del procés o com un actor més, Sabrià ha replicat que "tothom hi és necessari, un centre dreta potent que treballi per la independència, una esquerra i centre esquerra també forta o una esquerra com la que representa Procés Constituent". "O ho fem tots junts o no ho farem", ha asseverat, i ha subratllat que "la proposta és fer-ho junts, des de sensibilitats molt diferents", ja que "aquí no hi sobra ningú".

Quant a l'opció d'introduir canvis perquè Unió o l'esquerra alternativa se sumi al full de ruta subscrit per CDC, ERC i les entitats sobiranistes, el portaveu republicà ha acceptat la "possibilitat de millorar-lo i i introduir matisos", però no d'"alentir-lo". "Aquest procés cada cop és més transversal i, si els matisos ajuden a ampliar el suport, fem-los, però el ritme no el baixarem", ha etzibat.

Ignorar els vetos de l'Estat

Sigui com sigui, Sabrià ha cridat a ignorar el recurs de l'Estat a la construcció de les estructures d'estat previstes en els pressupostos, ja que "l'Estat és avorridament previsible". Així mateix, segons com evolucionen els esdeveniment, ha obert la porta a avançar la declaració unilateral d'independència que el full de ruta preveu com a culminació del procés constituent. "No renunciarem a cap de les eines que tenim", ha apuntat.

stats