16 jutjats catalans investiguen els Mossos per "inactivitat" l'1-O

També s'han obert diligències per lesions o protecció de dades

Un total de 24 jutjats d'arreu de Catalunya han obert diligències per fets relacionats amb la jornada de l'1 d'octubre, segons dades facilitades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). D'aquests, 16 han obert investigacions contra els Mossos d'Esquadra per "desobediència per inactivitat" durant la jornada. Tot i aquestes denúncies, la policia catalana ja va explicar fa uns dies que no és cert que no actuessin l'1-O, sinó tot el contrari, però amb una diferència: sense violència.

Els Mossos van tancar l’1-O el doble de col·legis que les policies espanyoles

Arran de diverses denúncies presentades, també s'han obert altres causes per delictes de lesions, per votacions il·legals o per revelació de secret per l'ús de dades personals.

Barcelona

A Barcelona, les investigacions sobre l'1-O les porta el jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona, que ha obert una investigació contra l'actuació de la policia espanyola a la capital catalana arran d'una denúncia presentada per la Generalitat. El mateix jutjat també té causes obertes contra els Mossos per la seva actuació aquell mateix dia i també per revelació de protecció de dades.

El Vendrell

El jutjat d'instrucció número 3 del Vendrell ha obert diligències per una denúncia contra la Generalitat per ús de les seves dades, una altra contra els Mossos d'Esquadra per no actuar en un CAP que va obrir per votar i dues denúncies per votacions il·legals.

La Seu d'Urgell

El jutjat d'instrucció número 2 de la Seu d'Urgell té obertes diligències per desobediència a les mesures acordades pel TSJC per "impedir" l'ús de locals o edificis públics per preparar la celebració del referèndum. El jutge va obrir les diligències per permetre's la votació "almenys" en set punts i va demanar informació als Mossos.

Lleida

En la mateixa línia que el de la Seu d'Urgell ha obert diligències el jutjat d'instrucció número 4 de Lleida, que també ha demanat informació a la policia catalana. Aquest jutjat també ha rebut quatre querelles presentades per particulars per diversos fets durant les actuacions policials.

Cerdanyola del Vallès

El jutjat d'instrucció número 7 de Cerdanyola del Vallès ha obert diligències per una causa oberta arran de tres denúncies de particulars contra els Mossos per "inactivitat" en un col·legi obert per votar. Aquesta causa està oberta per un delicte de desobediència, i la magistrada ha sol·licitat informació als Mossos.

Santa Coloma de Gramenet

A Santa Coloma de Gramenet, el jutjat d'instrucció número 1 ha obert una investigació per una denúncia d'un particular contra els Mossos d'Esquadra per inactivitat en un col·legi obert per votar.

El Prat de Llobregat

El jutjat d'instrucció número 4 del Prat de Llobregat ha obert diligències després de rebre dues denúncies contra els Mossos per inactivitat en un col·legi. La causa està oberta per desobediència i s'ha demanat informació als Mossos.

Martorell

El jutjat d'instrucció número 7 de Martorell ha obert diligències prèvies per una denúncia de particular per lesions.

L'Hospitalet de Llobregat

A l'Hospitalet de Llobregat, el jutjat ha obert diligències per una denúncia per delicte greu, i a Gavà, per quatre diligències prèvies per quatre denúncies de particulars contra els Mossos per inactivitat.

Granollers

El jutjat d'instrucció número 4 de Granollers ha obert diligències prèvies per una denúncia d'un particular per ús de dades personals i s'ha enviat a repartiment.

Mataró

El jutjat d'instrucció número 4 de Mataró ha obert diligències per revelació de secrets per la denúncia d'un particular per l'ús de les seves dades. També per una denúncia d'un particular contra els Mossos per inactivitat en un col·legi de votació. A més, ha obert vuit diligències per lesions i una altra per atemptat contra un agent de la Guàrdia Civil.

Amposta

A Amposta, el jutjat d'instrucció número 4 ha obert una causa per un delicte de lesions per la denúncia d'un particular, mentre que el jutjat número 6 de Rubí ha obert una causa per desobediència i lesions arran d'una detenció. El detingut va passar a disposició judicial i es va acordar la seva llibertat provisional.

Figueres

El jutjat d'instrucció número 5 de Figueres ha obert diligències per revelació de secret per ús de dades personals, una altra per desobediència per inactivat dels Mossos i dues més per votació i·legal.

Igualada

El jutjat d'instrucció número 1 d'Igualada ha obert una causa per quatre denúncies per desobediència contra els Mossos per inactivitat en l'obertura de col·legis electorals. També el jutjat número 2 de Manresa, el número 1 de Reus, el número 2 de Sabadell i el número 1 de Terrassa han obert diligències contra els Mossos per inactivitat.

Puigcerdà

El jutjat de Puigcerdà ha obert diligències per revelació de secret per ús de dades personals, un altra per desobediència per inactivitat dels Mossos i una altra per lesions lleus.

Vilanova i la Geltrú

A Vilanova i la Geltrú, el jutjat d'instrucció número 2 ha obert diligències per desobediència per inactivitat dels Mossos i per denúncia de dos particulars per existència de l'aplicació per saber on es podia votar.

Mollet del Vallès

El jutjat número 7 de Mollet del Vallès també n'ha obert per una denúncia d'un particular per lesions, i el jutjat d'instrucció número 2 de Tarragona n'ha obert vuit més també per lesions.