Política 31/05/2018

"La moció no l'ha redactat precisament un professor de literatura": Les 10 burles de Rajoy al PSOE

El president del govern espanyol ha respost amb sornegueria als atacs socialistes

Ara
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant el debat de la moció de censura.

MadridLa sornegueria és una arma que Mariano Rajoy fa servir sovint en les seves intervencions parlamentàries. Especialment per respondre als atacs de l'oposició. El president del govern espanyol n'ha donat exemple avui, quan ha respost de manera burlesca a la intervenció del socialista José Luis Ábalos, que ha presentat en primer lloc els motius de la moció de censura. Aquestes són les frases principals.

  • "Viuen en una bombolla formada per les seves pròpies opinions inquietes. Tenien tanta pressa que ho van ocultar a la direcció del seu partit. És a dir, a vostès mateixos. Sabien què estaven firmant?"
  • "Vostè ha fet tot el que ha pogut excepte dues coses: convèncer i tenir raó, que d'altra banda era una tasca impossible".
  • "Els electors ens renoven la confiança i ens han donat la victòria des que vam tenir coneixement d'aquests fets [el cas Gürtel] i a vostès els han retirat la confiança. Aquesta és la realitat i la resta són les cassolades que tant els agraden".
  • "Quan arribi la sentència dels ERO es posaran una moció de censura a vostès mateixos? Són vostès Teresa de Calcuta?"
  • "Vostè ha dit que seria breu, suposo que ho ha dit perquè no tenia gaire cosa a dir ni arguments brillants. Pensava que faria bo allò de "lo bueno, si breve, dos veces bueno". Però no ha estat així".
  • "En aquesta cambra tothom intenta escaquejar-se quan li convé, però el que ha fet vostè ha estat veritablement notable".
  • "El que ha fet vostè, senyor Ábalos, és molt meritori. Jo vaig ocupar una responsabilitat similar a la seva al PSOE. Sempre ens toquen les coses més difícils. Algú les ha de fer. Però el que li han fet a vostè avui [donar-li els primers torns de defensa de la moció] clama al cel. És una prova més que aquest senyor [Sánchez] no pot ser president del govern".
  • "Sánchez sap que a les urnes no guanyarà mai. Ho sap ell i ho saben les criatures del senyor Ábalos. S'ha presentat en dues ocasions a les eleccions. El primer cop, el PSOE va aconseguir el pitjor resultat de la seva història. I a la segona, el PSOE va aconseguir el pitjor resultat de la seva història".
  • "La moció s'ha presentat amb presses, amb un text que no l'ha escrit, precisament, un professor de literatura. Això no l'hi atribueixo al senyor Sánchez, no tinc tanta mala bava".
  • Rajoy citant el mateix Ábalos: "Els independentistes catalans no poden ser en cap cas aliats nostres, ni per a una moció de censura. Fi de la cita."
stats