Política 07/08/2018

El Suprem no estudiarà fins al setembre si imputa Casado

La fiscalia no recorrerà la decisió de la jutge de Madrid que ha elevat el cas a l'alt tribunal

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El president del PP, Pablo Casado, ahir en roda de premsa des de la seu del carrer Génova per donar explicacions de la decisió de la justícia sobre el cas del màster.

MadridEl Tribunal Suprem no estudiarà el cas del màster de Pablo Casado fins al setembre. Com ja avançava l'ARA, fonts jurídiques han confirmat aquest dimarts que l'alt tribunal no investigarà el cas fins al mes que ve, quan la sala penal del Suprem torni de vacances. La fiscalia descarta recórrer la decisió de la titular del jutjat d'instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel, de portar la investigació del president del PP a l'alt tribunal en veure indicis dels delictes de prevaricació administrativa i suborn impropi, penats amb una inhabilitació de càrrec públic, per presumptament haver rebut la titulació de la Universidad Rey Juan Carlos I (URJC) com a "regal" o "prebenda" pel seu poder polític.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La sala penal del Suprem, que també és la sala d'admissions, haurà de decidir si accepta tramitar l'exposició raonada de la jutge. Però primer donarà trasllat a la fiscalia perquè hi prengui partit. Designada pel govern socialista de Pedro Sánchez, la fiscal general de l'Estat, María José Segarra, podria prendre partit en la mateixa direcció que Rodríguez-Medel i demanar que s'imputi i se citi a declarar Casado. Però el PP confia que la majoria conservadora a la sala d'admissions del Suprem tombi la petició d'investigació del nou líder popular.

La portaveu del PP al Congrés, l'exministra Dolors Montserrat, ha defensat aquest dimarts aferrissadament Pablo Casado. En una entrevista a Rac1 ha insistit que es tracta d'un "tema irrellevant" que els polítics rivals "volen utilitzar". "Té poc recorregut" i "és un "atac a l'honorabilitat del PP", aquest és el discurs de Montserrat, que assegura que hi ha "doble vara de mesurar" i acusa Pedro Sánchez de no haver escrit la seva tesi i de modificar el seu currículum mentre que "Casado fa quatre mesos que dona la cara i respon de manera clara". "Els innocents no han de dimitir per no res", ha sentenciat.

stats