Política 17/07/2018

Torrent avala que ERC no se sumi al nou partit de Puigdemont per "maximitzar el nombre de vots"

La CUP qüestiona que sigui una formació "nova" i lamenta que no aposti clarament per la República

Ara
2 min
Torrent avala que ERC no se sumi al nou partit de Puigdemont per "maximitzar el nombre de vots"

BarcelonaEl president del Parlament, Roger Torrent, ha justificat que ERC no se sumi al nou projecte polític de l'expresident Carles Puigdemont per la necessitat d'atreure votants de tots els espectres ideològics. "La posició d'ERC és molt clara i cal que tots els partits facin una reflexió interna per acordar el full de ruta i maximitzar el nombre de votants", ha expressat en una entrevista a Catalunya Ràdio després dels rebuig dels republicans a formar part de la Crida Nacional per la República. "De cara a les municipals cal mirar com podem obtenir més vots i més alcaldies i en els pròxims mesos hem de mirar la millor opció per aconseguir els millors resultats", ha afegit Torrent en resposta a la demanda d'algun sector del sobiranisme perquè l'independentisme es presenti unit als comicis locals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També ha remarcat que la decisió d'intentar la investidura de Carles Puigdemont com a president si és extradit finalment per un delicte de malversació serà de JxCat i ERC. "Si extradeixen el president Puigdemont per malversació, que tampoc n'hi ha, cau tot el castell de cartes, cau la mentida, i haurem de garantir que els diputats tinguin tots els drets i serà feina dels grups parlamentaris decidir com s'estructura el govern", ha anotat en relació amb la possible investidura de Puigdemont si no pesa sobre l'expresident l'acusació de rebel·lió.

"És un projecte que no té cap relació amb la CUP"

La CUP ha estat molt crítica aquest dimarts amb la Crida Nacional per la República. El diputat Vidal Aragonès ha posat en qüestió que sigui una organització "nova", argumentant que és JxCat qui gestiona les dades de les persones que s'adhereixen a la formació. D'altra banda, ha demanat al moviment impulsat per Carles Puigdemont que aclareixi quina és la seva aposta de futur.

"Continuaran donant compliment a les resolucions del Tribunal Constitucional i el Tribunal Suprem? [...] És una organització que se situa a la dreta?", s'ha preguntat, deixant clar que la CUP no se sent cridada en un espai que no entén la unitat com a "unitat popular" i que no es compromet de manera clara a materialitzar la República. "És un projecte polític que no guarda relació amb el que és la CUP", ha conclòs.

stats