Política 14/05/2019

Torrent denuncia la repressió davant la comissària de Drets Humans del Consell d'Europa

"Estem convençuts que Europa defensarà els drets humans. Ha de mirar cap a Catalunya", reclama

Uma Oca
2 min
Torrent denuncia la repressió davant la comissària de Drets Humans del Consell d'Europa

BarcelonaEl president del Parlament, Roger Torrent, s'ha trobat aquest matí amb la comissària de Drets Humans del Consell d'Europa, Dunja Mijatovic. La reunió, segons ha indicat Torrent, perseguia la denúncia de la "vulneració dels drets fonamentals que s'està produint a l'estat espanyol". Des d'Estrasburg, Torrent ha recordat que al Tribunal Suprem s'està vivint un procés judicial en què es demanen fins a 25 anys de presó per a "homes i dones demòcrates pel simple fet d'haver posat unes urnes o haver-se manifestat". Una situació que, ha valorat, "comporta la vulneració sistemàtica dels drets civils d'acusats i ciutadans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant d'aquesta situació, Torrent ha volgut agrair a la comissària Mijatovic el seguiment que està fent de la situació a Catalunya i li ha traslladat dues peticions i una proposta. Així, Torrent l'ha instat a mantenir el "seguiment sistemàtic" de la situació "d'atac contra els drets i llibertats de la ciutadania" i a garantir el dret de representativitat i participació política dels candidats empresonats, ja que, ha dit, "han sigut legítimament escollits".

Finalment, ha animat Mijatovic a visitar els presos per "conèixer de primera mà la situació d'injustícia que estan vivint". La comissària ha respost afirmant que "segurament" visitarà l'estat espanyol. En qualsevol cas, Torrent ha subratllat la "receptivitat" amb què Mijatovic ha escoltat els seus arguments i el seu "ampli coneixement de la situació".

Així mateix, Torrent ha interpel·lat la Unió Europea i l'estat espanyol, a qui ha preguntat "fins quan" estarà disposat "a trepitjar drets i llibertats fonamentals" amb "l'únic objectiu", ha considerat, "d'impedir que els catalans puguin decidir lliurement el seu futur". Una crítica que ha arribat hores abans que la Junta Electoral Central confirmés la negativa a Oriol Junqueras a participar aquesta nit en el debat electoral de les europees, que emetrà TV3.

"Ho farem cada vegada que convingui i allà on calgui", ha destacat Torrent, que ha afegit: "Estem convençuts que l'Europa que defensa els drets humans no pot mirar cap a una altra banda". "Ha de mirar cap a Catalunya", ha conclòs el president del Parlament.

stats