Política 31/05/2018

Torrent reuneix els grups parlamentaris dilluns a les 17 h per abordar la polèmica dels llaços grocs

El president del Parlament busca un acord que permeti "defensar la llibertat d'expressió"

Ara
1 min

BarcelonaEl president del Parlament, Roger Torrent, ha convocat els portaveus dels grups parlamentaris a una reunió dilluns a les cinc de la tarda per abordar la polèmica dels llaços grocs, iniciada divendres passat quan el portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, va retirar un símbol de la bancada del Govern col·locat per la majoria independentista. "Aquesta qüestió l'hem de resoldre des del consens polític", sosté Torrent en la missiva, a la qual ha tingut accés l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Torrent va decidir suspendre el ple quan Carrizosa es va negar a retornar el llaç groc allà on era durant el ple de divendres passat, i des d'aleshores s'ha generat una polèmica entre si és prioritari garantir la llibertat d'expressió o bé la neutralitat institucional. En la breu carta, el president de la cambra anticipa que espera trobar un acord amb les forces polítiques que "permeti defensar la llibertat d'expressió".

La polèmica ha crescut després que alguns alcaldes s'hagin mostrat partidaris de retirar llaços grocs de l'espai públic, com per exemple el de Lleida, Àngel Ros, i també el de Castellbell i el Vilar, el primer municipi que ha decidit sancionar la gent que col·loqui llaços grocs al carrer. A Sabadell, el grup Federalistes d'Esquerres del Vallès –que es declara no partidista però amb militants del PSC i de Catalunya en Comú– es va posicionar a favor de retirar "símbols polítics" d'edificis públics, i rebutja la pancarta que diu "Llibertat presos polítics" penjada a la façana de l'Ajuntament perquè no reuneix el sentir majoritari de la ciutadania.

stats