Política 30/05/2018

Federalistes d'Esquerres demana a l'alcalde de Sabadell que retiri "símbols polítics" dels "edificis públics"

L'organització, amb simpatitzants dels comuns i el PSC, vol "evitar la confrontació"

Ot Serra
2 min
Façana de l'Ajuntament de Sabadell, en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa polèmica per la simbologia al carrer i als edificis públics continua i aquesta vegada es focalitza a Sabadell. L'organització Federalistes d'Esquerres del Vallès ha fet públic un comunicat aquest dimecres en el qual demana a l'alcalde de la capital vallesana, Maties Serracant (Crida per Sabadell-CUP), la "retirada immediata" de llaços grocs d'edificis públics. "Els espais institucionals i els edificis públics com ara centres docents o sanitaris, biblioteques o centres cívics, ajuntaments o dependències municipals han de respectar escrupolosament el principi de neutralitat dels símbols polítics", subratllen en el seu comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a l'ARA, la seva portaveu, Rosa Maria Puig, puntualitza que pretenen que l'Ajuntament "lideri" una proposta de "consens" per abordar la problemàtica. Puig considera que la pancarta de "Llibertat presos polítics" que hi ha penjada a la façana del consistori "no representa el sentiment majoritari de la ciutadania". Aquesta petició arriba després que al Parc Catalunya de Sabadell es col·loquessin creus grogues el cap de setmana passat i des de Federalistes d'Esquerres del Vallès es demanés a l'Ajuntament que es retiressin. "Ho va acabar retirant la gent", explica Puig, que assegura que aquest tipus de casos "provoquen confrontació".

Federalistes d'Esquerres és una organització que es declara no partidista però que integra militants del PSC i de Catalunya en Comú –el mateix president, el catedràtic de ciència política de la UAB Joan Botella, milita als comuns–. Alguns alcaldes socialistes ja s'han posicionat a favor de retirar els llaços grocs de l'espai públic, com és el cas del de Lleida o de Castellbell del Vilar, el primer poble que ha vetat els símbols pels presos. Fonts del partit consultades per l'ARA fa uns dies subratllaven que no donaran cap directriu sobre aquesta qüestió als alcaldes per respecte a “l’autonomia municipal”, tot i que no amagaven la seva “preocupació perquè es generi un conflicte a l’espai públic”. Des dels comuns assenyalen que no comparteixen els postulats de Federalistes d'Esquerres i recorden que a l'Ajuntament de Barcelona, governat per Ada Colau, hi penja un llaç groc.

stats