Política 30/09/2019

Tots els actes i mobilitzacions per commemorar el segon aniversari de l'1-O

Govern, partits i entitats sobiranistes han preparat actes arreu del territori

Ara
2 min
Milers d'estudiants es manifesten a Barcelona per "validar" l'1-O

BarcelonaL'independentisme es torna a mobilitzar per commemorar el segon aniversari de l'1-O. Aquestes són les principals mobilitzacions i actes que s'han organitzat a Barcelona i en diferents poblacions catalanes:

  • 'Llum i llibertat' (19.45 h). Escaladors i excursionistes han encès 131 agulles de Montserrat que volen simbolitzar els 131 presidents de la Generalitat. Les agulles estaran il·luminades 12 hores, des del vespre del 30 de setembre fins a les 7.45 h del matí de l'1 d'octubre.
  • 'Compromís del Primer d'Octubre' (11 h). El president de la Generalitat, Quim Torra, juntament amb la resta de membres del Govern, participarà en l'acte que organitza l'executiu català al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat. Abans tots els consellers es trobaran en la seva reunió setmanal del consell executiu (9.30 h).
  • Roda de premsa unitària de partits i entitats sobiranistes (12h). JxCat, ERC, la CUP, l'ANC i Òmnium Cultural faran un acte conjunt per als mitjans de comunicació per presentar "el marc unitari de les mobilitzacions" a les portes de la sentència del Tribunal Suprem. Ho faran als Jardins de la Sedeta de Barcelona.
  • Concentració d'ADIC Parlament (13 h). L'Assemblea de Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) del Parlament organitza una concentració davant la façana de la cambra catalana on hi participarà el president del Parlament, Roger Torrent.
  • Manifestació a Barcelona (19 h). La territorial de l'ANC del Barcelonès ha organitzat una marxa que començarà a la plaça Catalunya i acabarà a l'Institut Jaume Balmes, un dels centres on hi va haver càrregues policials que van impedir el referèndum.
  • Marxes cap a Lledoners (20.30 h). L'ANC ha organitzat diverses marxes des de diferents municipis del Bages en direcció a Lledoners, on està previst que arribin cap dos quarts de deu del vespre. Allà hi intervindrà la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie.
  • Acte d'ERC a Fonollosa (18.30 h). ERC ha organitzat un acte a Fonollosa, un dels llocs on hi va haver càrregues policials durant el referèndum del 2017, on hi participaran el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; el president del Parlament, Roger Torrent, i la portaveu dels republicans, Marta Vilalta, entre altres membres del partit.
  • Concentracions i actes polítics en diversos municipis catalans. L'ANC i altres entitats han convocat concentracions en poblacions com Tarragona, Vic, Sabadell i Tàrrega, així com també marxes de torxes en municipis com Tordera o Cardedeu. A Lliçà de Vall s'inaugurarà l'espai 1-O i es faran actes en poblacions com la Roca del Vallès, Vilassar de Mar, Valls i Salou.
stats