Política 07/07/2015

Duran diu que a Europa veuen "estrambòtic" fer una llista civil sense polítics

El dirigent assegura, des d'Estrasburg, que els democristians europeus "donen suport" a UDC en la seva decisió de concórrer en solitari a les eleccions del 27-S

Agències
3 min
Reunió entre el president del comitè de govern, Josep A. Duran i Lleida, el secretari general, Ramon Espadaler, i l’eurodiputat Francesc Gambús amb el president del Parlament Europeu, Martin Schulz.

EstrasburgEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha carregat aquest dimarts contra la llista transversal sobiranista. Des d'Estrasburg, on està de gira amb el secretari general del partit, Ramon Espadaler, i l'eurodiputat Francesc Gambús, ha assegurat que a Europa "veuen estrambòtica" la llista civil sense polítics. "Sembla que al Parlament català no hi hauria polítics però en el Govern sí. No acabo d'entendre-ho", ha dit el líder democratacristià en declaracions a la premsa a la seu del Parlament Europeu a Estrasburg (França).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha afegit que encara que Mas digui que el govern català que surti de les urnes tindria com a objectiu "preparar la independència, cal tenir en compte que mentrestant també cal pagar les nòmines o els concerts educatius".

Assegura que CDC perd influència sense Unió

Duran ha assegurat aquest dimarts que els líders de la seva família política europea, els democristians, li han "donat suport" en la seva decisió de concórrer en solitari a les pròximes eleccions catalanes després de la ruptura amb CDC.

Preguntat sobre el fet que al president de la Generalitat el rebés la comissària de Transports, Violeta Bulc, durant la seva visita a Brussel·les la setmana passada i a ell ho hagin fet un vicepresident de la CE i el president de l'Eurocambra, Duran ha dit que no "contrastaria agendes". Ara bé, ha asseverat que CDC, després del trencament, ha perdut influència internacional.

"No només hi ha sortit perdent [CDC] en el pla internacional, sinó en molts altres. En qualsevol cas la nostra agenda està com sempre a disposició del país", ha apuntat. "Jordi Pujol [expresident de la Generalitat] va ser el primer president d'assemblea de regions europea gràcies al nostre paper dins de la democràcia cristiana europea", ha recordat.

De gira amb Espadaler

Duran ha fet aquest viatge amb Espadaler, la seva aposta com a cap de cartell d'Unió a les eleccions del 27-S.

"Tenim un candidat molt bo, amb el suport de molts dirigents del partit, però són les urnes de la formació les que tenen l'última paraula", ha dit Duran en referència a Espadaler. "És una persona amb experiència com a conseller, amb serietat, que és el que convé a Catalunya ara: serietat, serenitat, seny... i això ho té Espadaler", ha afirmat.

D'altra banda, Duran ha seguit sense confirmar si es presentarà de nou per encapçalar la llista d'UDC a les pròximes eleccions generals."Primer ens ocuparem de les catalanes", ha indicat el veterà diputat, que ha apuntat que el "moment" per prendre la decisió serà "quan es convoquin les eleccions".

El viatge a Estrasburg

Duran ha anat a explicar el trencament amb el seu soci de federació a la capital europea. Una delegació d'UDC, encapçalada pel president del comitè de govern, Ramon Espadaler i Francesc Gambús, s'ha reunit amb diversos dirigents comunitaris. El seu objectiu era dialogar "sobre la situació política a Catalunya, a Espanya i a la Unió Europea" i, per tant, sobre els darrers esdeveniments polítics, ja sigui el trencament de la federació, el procés o el referèndum grec. Així mateix, aprofitarà per presentar en societat Espadaler. El líder d'UDC s'ha reunit a la seu de l'Eurocambra amb diversos líders de la democràcia cristiana europea, així com amb el vicepresident de la Comissió Europea per a Creixement i Ocupació, el finlandès Jyrki Katainen, i amb el president del Parlament Europeu, el socialdemòcrata alemany Martin Schulz.

stats