CONGRÉS EXTRAORDINARI D'UNIÓ
Política 22/02/2014

Unió enceta el seu congrés extraordinari reivindicant que el partit "té més futur que mai"

Els delegats debatran al llarg d'aquest dissabte les esmenes que han quedat vives de cara a la ponència definitiva

O. March / R. Mateos
1 min

SitgesEl congrés extraordinari d'Unió ja està en marxa. L'encarregat de fer el discurs d'obertura ha estat el secretari general del partit, Josep Maria Pelegrí, que ha assenyalat que la formació democristiana "té més futur que mai" en el procés en què està immersa Catalunya. "El reforçament del partit passa per la reforma d'estatuts que s'aprovarà en aquest congrés", ha afegit Pelegrí. Està previst que el conclave s'acabi a mitja tarda i que el tanqui el president del consell nacional d'Unió, Josep Maria Pelegrí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El també conseller d'Agricultura ha demanat als militants del partit que Unió "no sigui un partit al marge de la societat" i ha demanat "responsabilitat" a l'hora de debatre les esmenes. "Necessitem aquesta força perquè Unió segueixi sent el que és", ha considerat Pelegrí.

"S'ha debatut molt sobre si era un congrés de relleu [de Josep Antoni Duran i Lleida, líder del partit] o d'ideologies, però el volem circumscriure en exclusiva a la revisió dels estatuts", ha comentat el secretari general d'Unió en els primers compassos del seu discurs.

Primàries i limitació de mandats

La celebració de primàries i la limitació de mandats centren les novetats del congrés d'Unió, que debatrà una esmena de la Unió de Joves –comandada per Roger Montañola–, que demana que els principals càrrecs del comitè de govern siguin escollits de forma uninominal.

El congrés extraordinari d'Unió reuneix al voltant d'un miler de compromissaris que, segons la direcció, representen un 15% del total de militants.

stats