Política 25/08/2013

Les cadenes humanes a l'exterior assagen amb èxit la Via Catalana de la Diada

Aquest cap de setmana se n'han celebrat 14. Fins a l'Onze de Setembre se'n faran gairebé 90 a les principals ciutats del món

Ara
2 min
La Via Catalana a Edimburg / ANC Scotland

BarcelonaÈxit de les cadenes humanes a l'exterior celebrades aquest cap de setmana a diverses ciutats del món. Se n'han fet a Buenos Aires, Rosario i Paraná (Argentina); Montevideo (Uruguai); Sao Paulo (Brasil); Quito (Equador); Los Angeles i Boulder (EUA); Toronto (Canadà); Tòquio (Japó); Edimburg (Escòcia), i Berlín, Hamburg i Colònia (Alemanya). Algunes han tingut un èxit destacable, amb 250 participants a Buenos Aires i 160 a Edimburg.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les 14 d'aquest cap de setmana, però, no són les primeres cadenes humanes que se celebren. Viena (Àustria) va estrenar la iniciativa el 13 de juliol. Des de llavors i fins aquest dissabte se n'havien celebrat 8 més.

Fins a l'Onze de Setembre se'n faran gairebé 90 a les principals ciutats del món. L'ARA ha posat en marxa una eina per penjar directament les fotos de les cadenes humanes via Twitter en un mapa del món mitjançant el 'hashtag' #viacatalanamon.

Èxit a Buenos Aires, amb 250 participants

Segons el que han anat tuitejant els participants de la cadena humana de Buenos Aires, unes 250 persones es van reunir aquest dissabte a la Plaza del Congreso de la capital argentina. Aquesta és, de moment, la Via Catalana internacional més nombrosa de les que s'han fet fins ara.

160 catalans i escocesos a Edimburg

Catalans i escocesos s'han reunit a Edimburg aquest diumenge per participar a la cadena humana organitzada a la capital escocesa per l'ANC-Escòcia. Un total de 160 persones de totes les edats s'han congregat a dos quarts de 5 de la tarda a Calton Hill.

Més de 400 persones a les tres cadenes alemanyes: Berlín, Hamburg i Colònia

La Via Catalana a Alemanya ha completat un primer tram amb un total de més de quatre-centes persones entre Berlín, Hamburg i Colònia, a l'espera que els propers dies s'hi sumin Frankfurt, Manheim i Munic.

A la històrica plaça de Gendarmenmarkt de Berlín s'hi han congregat unes dues-centes persones segons fonts policials, que han donat la volta a la plaça per davant de l'edifici històric del Konzerthaus. En acabar l'acte, els assistents han cantat tots junts l'Himne dels Segadors.

A Hamburg, més de cent persones s'han reunit al Stadtpark per participar a la Via Catalana. També s'ha fet una demostració castellera a càrrec del grup casteller d'Hamburg 'Els xiquets de l'Alster'. L'acte ha conclòs amb el Cant dels Segadors.

A Colònia s'han trobat una vuitantena de persones davant la Catedral. La pluja que amenaçava durant el dia ha parat just a temps per permetre a la Via Catalana de Colònia gaudir d'un ambient festiu i reivindicatiu.

Per últim, una vintena de persones es van concentrar aquest dissabte a Boulder (Colorado, EUA).

stats