Política 08/08/2013

ICV i UGT neguen haver demanat a l'ANC que canviï el lema de la cadena humana

El secretari general del sindicat s'ha reunit avui amb la cúpula de l'ANC, que parla de "molt bona sintonia" de cara a la Via Catalana

2 min

"Ni ICV ni UGT ens han demanat que canviem el lema de la Via Catalana". Així ho asseguren fonts de l'Assemblea Nacional Catalana després que 'La Vanguardia' hagi publicat que tant els ecosocialistes com el sindicat s'han sumat a la petició d'Unió perquè l'organització independentista canviï el lema de la "Via Catalana per la Independència" perquè la cadena humana passi a ser una manifestació de suport al dret a decidir. L'ANC ja ha respost que no té cap intenció de canviar el lema de la Via Catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, també fonts d'ICV han assegurat a l'ARA que mai han demanat a l'ANC el canvi de lema. Sí que és cert, però, que en una reunió entre dirigents d'ICV i l'ANC, el coordinador nacional d'Iniciativa, Joan Herrera, va animar a buscar fórmules per fer que a la cadena humana de l'Onze de Setembre s'hi poguessin sentir còmodes també aquells que, malgrat no ser explícitament independentistes, vulguin expressar el seu suport inequívoc al dret a decidir dels catalans i a la necessitat de convocar una consulta d'autodeterminació.

"Bona sintonia" amb la UGT

Aquest dijous s'han reunit dirigents de l'ANC amb el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez. Segons les fonts de l'ANC consultades per l'ARA, en la reunió, ambdues organitzacions han expressat la "bona sintonia", i en cap moment de la trobada s'ha reclamat el canvi de lema de la cadena humana, com sí que ho ha fet en una carta el partit que dirigeix Josep Antoni Duran i Lleida.

Malgrat que ICV sap que les bases del territori treballen al costat de l'ANC amb la Via Catalana, el partit com a tal no ha decidit encara si hi participarà o si ho deixarà en el terreny de la decisió personal de cadascun dels dirigents, quadres i militants. La decisió la prendran a principis de setembre. També a principis de setembre s'ha de resoldre de quina manera hi prendrà part el Govern, a qui l'ANC ha convidat a sumar-se a la Via Catalana a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, davant del Palau de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona. L'ANC també ha convidat els diputats del Parlament a afegir-se a la cadena humana al pas pel parc de la Ciutadella de Barcelona, on hi ha ubicat el Parlament.

stats