Política 14/09/2019

Vilalta creu que una aturada de país pot ser una "bona" opció per respondre a la sentència

La portaveu d'ERC tampoc tanca la porta a les eleccions anticipades

Acn
2 min
La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, en roda de premsa aquest dilluns

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha valorat aquest dissabte positivament l'opció d'organitzar una aturada de país com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem (TS) sobre els presos polítics. "Podria ser una bona resposta", ha dit a Catalunya Ràdio: "S'hauran de fer les accions més útils, les que generin més impacte i les que forcin l'Estat a asseure's i a negociar una resposta política".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vilalta ha defensat, a més, que la contestació a la sentència sigui a quatre bandes: institucional, social, jurídica i internacional. "Caldrà sortir al carrer, mobilitzar-nos, protestar i utilitzar l'eina de la desobediència civil", ha afirmat la portaveu republicana, que ha esmentat les accions que generin "més consens i puguin aglutinar més persones".

Amb tot, Vilalta tampoc ha tancat la porta a la celebració d'unes eleccions anticipades. "Podria ser una opció, o també un govern més ampli", ha reflexionat en veu alta la portaveu d'ERC. No obstant això, ha volgut deixar clar que l'objectiu d'ERC de cara a la sentència és "enfortir les institucions". "I la millor manera per enfortir-les serà la que consensuem entre tots els sectors de l'independentisme", ha afegit la portaveu republicana, que ha sigut més lacònica a l'hora de valorar les relacions entre ERC i JxCat: "Estan bé. Tenim discrepàncies però també objectius comuns".

La portaveu d'ERC també ha volgut respondre a les 'crítiques' als partits polítics que es van sentir als discursos finals de la manifestació de la Diada. "La unitat que s'exigeix, la volem més que ningú. De fet, sempre treballem per aconseguir aquesta unitat estratègica i d'acció", ha assegurat Vilalta, que s'ha mostrat optimista sobre l'aprovació dels pressupostos del 2020. "Continuem negociant amb tothom i tenim esperances perquè es puguin aprovar els comptes. Apel·lem a la responsabilitat de tothom", ha conclòs.

stats