Política 08/12/2010

Zapatero explicarà avui al Congrés les raons de l'estat d'alarma

En compliment del que fixa la Constitució i el reglament del Congrés

Efe
1 min
Ets boig o ets fatxa?

MadridEl president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, compareixerà avui davant el ple del Congrés per donar explicacions sobre les raons que van portar a l'executiu a decretar el dissabte passat l'estat d'alarma, per primera vegada en democràcia, després del tancament de l'espai aeri.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La sessió començarà a les deu del matí, amb una exposició per part de Rodríguez Zapatero, després de la qual intervendran els portaveus dels grups parlamentaris, de major a menor, durant deu minuts cadascun.

El ple va ser convocat pel president del Congrés, José Bono, en compliment del que fixa la Constitució i el Reglament de la cambra baixa, després de rebre la comunicació del Govern amb el decret de l'estat d'alarma i consultar Zapatero i el líder de l'oposició, Mariano Rajoy.

Segons fixa l'article 165 del Reglament de la Cambra Baixa, quan es decreti l'estat d'alarma “l'assumpte serà sotmès immediatament al ple del Congrés, convocat a l'efecte si no estigués reunit, fins i tot en el període entre sessions”. En principi, el PP donarà suport a l'estat d'alarma, encara que creu que en general l'actuació del Govern no ha estat encertada, segons van declarar aquests dies alguns dels seus dirigents.

Fonts consultades per Efe asseguren que Rajoy centrarà bona part de la seva intervenció en criticar la gestió portada a terme pel ministeri de Foment durant aquests anys i la falta de previsió del Govern.

stats