Política 31/01/2015

El jutge Vidal diu que no imaginava una reacció tan "autoritària i visceral" del Poder Judicial

La Fiscalia ha demanat la seva expulsió de la carrera judicial per participar en la redacció d'un esborrany de Constitució Catalana. "Tinc un somni: veuré el naixement de la República catalana exercint com a jutge", ha afirmat Vidal

Joan Serra
1 min
Santiago Vidal, a l'Ateneu Barcelonès amb Josep M. Vila D'abadal (AMI), Muriel Casals (Òmnium) i Carme Forcadell (ANC). / PERE VIRGILI

BarcelonaDesprés que la Fiscalia hagi demanat l'expulsió de Santiago Vidal de la carrera judicial per redactar un esborrany de Constitució catalana, el jutge s'ha referit al fet que estigui en el punt de mira del Poder Judicial. En l'acte de presentació a l'Ateneu Barcelonès de l'esborrany de text constitucional que prepara amb un grup de juristes, Vidal ha admès que no imaginava una reacció tan "autoritària i visceral" de l'Estat i del Poder Judicial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vidal s'ha mostrat "absolutament convençut que la filtració de la Fiscalia [de les al·legacions per forçar la seva expulsió] al diari 'El Mundo' ha estat intencionada" per "tapar la presentació" del projecte de Constitució catalana d'aquest dissabte. En l'acte s'ha fet pública la iniciativa de l'equip de Vidal, però també les propostes de Constitucio.cat i Juristes per la Independència, sectorial de l'ANC.

El jutge ha explicat en roda de premsa que els obstacles que se li plantegin des de Madrid -com l'amenaça d'expulsar-lo de la carrera judicial- no el faran desviar del seu objectiu. "Jo també tinc un somni i sé que veuré el naixement de la República catalana exercint com a jutge", ha afirmat.

stats