Política 20/03/2019

Abascal aposta per legalitzar la venda lliure d'armes de foc i el seu ús en "legítima defensa"

El líder de Vox proposa eliminar les policies autonòmiques o que s'integrin a la policia espanyola

Ara
2 min
El líder de Vox, Santiago Abascal (centre), entre el secretari general dels ultres, Javier Ortega Smith (esquerra) i el dirigent del partit Iván Espinosa

BarcelonaEl líder de Vox, Santiago Abascal, defensa un "canvi radical urgent a la llei" per permetre la venda lliure d'armes de foc i el seu ús en defensa pròpia. En una entrevista al portal Armas.es, el candidat de l'extrema dreta el 28-A advoca perquè "els espanyols sense antecedents i en ple ús de les seves facultats mentals puguin disposar d'una arma a casa seva" i perquè "puguin utilitzar-la en situacions d'amenaça real per a la seva vida sense haver d'enfrontar-se a un infern judicial, a penes de presó o fins i tot a indemnitzacions als familiars dels delinqüents que els van assaltar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Abascal aposta, en aquest sentit, per "ampliar el concepte de legítima defensa". Apel·lant al "sentit comú", explica que Vox dona suport al "dret a l'autodefensa dels espanyols de bé", i lamenta que les lleis actuals tractin "els delinqüents com a víctimes i els ciutadans honrats com a delinqüents". "L'espanyol honrat sempre està sota sospita. Per al consens progre, tots els espanyols som assassins en potència, violadors en potència, agressors en potència que hem de ser reeducats i gairebé tancats de per vida, però quan apareix un assassí o un violador de veritat, llavors tot és bonisme i drets humans i reinserció", critica Abascal.

"La nostra concepció de la delinqüència és totalment oposada: els espanyols honrats tenen tot el dret a defensar-se i els criminals i delinqüents tenen dret a rebre visites a la presó", continua. I és aquí on torna a defensar la compra i l'ús lliure d'armes, si bé deixa clar que el seu partit no ha detallat els canvis legals concrets que impulsaria. "Escoltarem els professionals i experts, i sobretot la gent del carrer quan calgui fer-ho", argumenta. Abascal, que admet que té la llicència d'armes tipus B, sempre ha explicat que porta a sobre una pistola Smith & Wesson.

Al llarg de l'entrevista, el líder ultra defensa també l'eliminació de les policies autonòmiques o bé la integració de cossos com els Mossos d'Esquadra o l'Ertzaintza a la policia espanyola. "Sota el nostre punt de vista haurien de desaparèixer o integrar-se en la Policia Nacional", afirma. Abascal no s'està, amb tot, de fer una defensa aferrissada de la policia espanyola: "El primer que vull fer pel que fa a les nostres forces i cossos de seguretat és donar-los les gràcies [...] per la seva lleialtat a Espanya. Mai oblidarem com han defensat Espanya del terrorisme etarra o la feina impecable que van fer davant el referèndum il·legal de l'1-O, malgrat l'abandó total del govern que llavors presidia Mariano Rajoy", sentencia.

stats